Marek Stodůlka
3. července 2020 • 15:17

Chabib přišel o otce a trenéra v jedné osobě! Zemřel po boji s koronavirem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bojoval statečně, zákeřné nemoci však podlehl. Abdulmanap Nurmagomedov se potýkal s vleklými zdravotními potížemi způsobenými onemocněním COVID-19. Uznávaný trenér volného stylu a otec dagestánského šampiona UFC lehké váhy Chabiba Nurmagomedova zemřel ve věku padesáti sedmi let v moskevské nemocnici.



Vychoval mnoho obrovských hvězd. Tu největší pak udělal ze svého syna. Dagestánský trenér volného stylu Abdulmanap Nurmagomedov byl jednou z nejuznávanějších person, které se v Rusku angažovaly v bojových sportech.

Když se objevily zprávy o tom, že se sedmapadesátiletý kouč nakazil koronavirem a je ve vážném stavu, všichni věřili, že válečník jeho kalibru vyhraje i tento boj. Bohužel. Dvakrát byl nuceně uveden do umělého spánku, v obou případech se probral, dnes v moskevské nemocnici ale nemoci podlehl. COVID-19 zhoršil jeho předchozí zdravotní obtíže, prošel vážným zápalem plic a prodělal i operaci srdce.

Přitom to chvíli vypadalo, že Nurmagomedovův stav se zlepšuje. „Chabib je velmi silný, jeho rodina je velmi silná a zvlášť jeho otec je velmi silný,“ uvedl před pár dny Ali Abdelaziz, manažer Nurmagomedova mladšího. „Zlepšuje se. Už otevřel oči a začíná reagovat. Dobré znamení. Allah ho ochrání,“ dodal poté.

Šampion lehké váhy UFC se k tragickému úmrtí otce prozatím nevyjádřil. Dá se však předpokládat, že domluvený souboj s Justinem Gaethjem, jenž se měl odehrát v září na turnaji UFC 253, nebude. Nikdo by se nemohl divit, kdyby neporažený bojovník dokonce ukončil kariéru.

Šéf UFC Dana White ujistil - Ferguson vs. Nurmagomedov se odehraje
Šéf UFC Dana White ujistil - Ferguson vs. Nurmagomedov se odehraje

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud