InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Začal komorní festival Setkání s hudbou

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

SOBĚSLAV – Ve čtvrtek 2. července v Soběslavi otevřeli již dvanáctý ročník 12. ročník festivalu Setkání s hudbou. Zahájili ho v kostele sv. Petra a Pavla putovním koncertem pedagogů, lektorů interpretačních kurzů. Pak se účinkující hudebníci s posluchači přesunuli na další program do kulturního domu. V průběhu večera zazněly kytary, housle, klavír, zpěv a violoncello. Návštěvníci koncertu si mohli vychutnat hudbu barokní, skladby Claude Debussyho, Fryderika Chopina, Franze Schuberta a dalších skladatelů. Uchvátily například etudy pro dvoje housle, etudy pro klavír, čtyřruční klavír. Poslední skladba večera Uherská rapsodie v podání violoncellisty Tomáše Strašila za klavírního doprovodu Stanislava Gallina udělala za hudebním večerem pomyslnou tečku.

Návštěvníci, kterých se sešla spousta, si vyposlechli krásný a pestrobarevný koncert.

I v následujících večerech se mohou zájemci těšit na bohatý hudební program. Další koncert se koná hned v sobotu 3. července opět v kostele sv. Petra a Pavla.

Pak budou dva koncerty v kostele sv. Víta, v neděli a v pondělí. Ve středu 8. července se uskuteční program v kulturním domě. A v pátek 10. července se koná open-air koncert na městském koupališti v Soběslavi. Všechny tyto hudební produkce začínají v 19 hodin.

Na konci festivalu se dostanou ke slovu účastníci kurzů. První koncert budou mít v sobotu 11. července v kostele sv. Víta od 19 hodin, druhý koncert se uskuteční v neděli v kulturním domě od 18 hodin.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace