Letní putování po projektech podpořených z evropských fondů

3. 7. 2020

Ministerstvo pro místní rozvoj představuje 280 tipů na výlety sadou regionálních map, které nabídnou řadu zajímavých míst a cestu za kulturou, sportem, turistikou a rekreačním vyžitím. Všechny lokality přitom spojuje jedno – jedná se o projekty podpořené z evropských fondů. Řada z nich je přitom realizována z Integrovaného regionálního operačního programu, které je administrováno Centrem pro regionální rozvoj. Na výběr je čtrnáct map, přičemž každá mapa představuje dvacet tipů na výlety s informacemi o projektech podpořených z fondů EU v daném kraji. Celkem tak mapy představí 280 projektů.

„Chtěli jsme reagovat na fakt, že řada občanů o letošních prázdninách bude trávit dovolenou v České republice. Zároveň chceme lidem ukázat, že řada krásných míst u nás vznikla nebo byla opravena díky velké podpoře z evropských fondů,“ říká Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení Sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů. „Záběr podpořených projektů je opravdu široký a myslím, že si vybere každý – podpořeny byla třeba oprava kolonád v luhačovických lázních, jihočeská krokodýlí Zoo, nebo hornický skanzen v Podkrkonoší,“ dodává Grabmüllerová.
 
Mapy jsou již nyní ke stažení na webu www.kdefondyEUpomahaji.cz (záložka AKCE) a od července i v tištěné podobě v síti Turistických informačních center.