Jak vybrat nové plavky? Zapomeňte na trendy, řiďte se typem vaší postavy

Módní návrháři a módní značky nám každoročně chystají nové a nové trendy, kterými se inspirujeme a podle kterých tak rádi nakupujeme. Hledáte-li nové plavky na aktuální sezónu, berte na vědomí fakt, že místo zběsilého honu za trendy uděláte daleko lépe, když si plavky vyberete s ohledem na to, aby perfektně padly vaší postavě. V takových plavkách se budete cítit sebevědomě, sexy a hlavně pohodlně. A o to přece jde, ne?

Jak na správný výběr plavek pro plnoštíhlé ženy?

U plavek pro plnoštíhlé ženy je klíčový střih a vzor. Správně zvolené plavky zkrátka opticky prodlužují, zmenšují, zpevňují i zakrývají. Jen jde o to zvolit správný střih, materiál a vzor. Při výběru vhodného modelu doporučujeme nechat si poradit od personálu ve specializovaných obchodech.

Plavky pro postavu „obrácený trojúhelník“

Postavu „obrácený trojúhelník“ charakterizují úzký pas a ramena širší než boky. Ty se efektivně skryjí odvedením pozornosti na jinou část těla, v tomto případě na zadeček. To se vám podaří, zvolíte-li pestrobarevné kalhotky – bikinové, bokovky i s nohavičkami.

Plavky pro postavu „trojúhelník“ neboli „hruška“

Opakem postavy zmíněné v předcházejícím odstavci je postava „trojúhelník“, tedy s úzkými rameny a širokými boky. Ty je opět na místě skrýt, respektive od nich odvést pozornost, a to k hrudníku. Zvolte proto výrazný vršek a méně výrazný spodní díl. Skvělé jsou například podprsenky uvázané za krkem.

Plavky pro postavu „jablko“

Ženy s postavou „jablko“ mají úzká ramena i boky a větší bříško. V hledáčku jejich zájmu by měly být jednodílné plavky pro plnoštíhlé, které je opticky zeštíhlí. Máte-li větší poprsí, nebojte se zvolit výraznějších výstřihů. Dodá vám to na sebevědomí.

Plavky pro postavu „přesýpací hodiny“

Ženám s postavou „přesýpací hodiny“, tedy s rameny stejně širokými jako boky v podstatě sluší všechny plavky. Zaměřit by se však měly na modely s trojúhelníčkovým vrškem a plavky bez ramínek. Jednodílné i dvoudílné.

Plavky pro typ postavy „atletická“

Pro vysportované ženy s propracovanými svaly a málo výraznými křivkami jsou ideální jednodílné plavky s propracovaným pasem. Dekolt jim mohou zvýraznit vyztužené košíčky. Zkusit můžete rovněž bikiny v kombinaci s malinkými plavky – ideálně například s brazilkami či s plavkami s vysokým pasem. Oba tyto typy spodních dílů plavek zvýrazňují svůdné ženské křivky, což je přesně to, co potřebujete.

Tak už víte, jaké plavky zvolíte?

Foto: Shutterstock.com, TOPSHOP, Bikini.com, ROXY.


Avatar

Redakce

Bavíme, radíme a inspirujeme. Jsme FashionMagazin.cz a na českém internetu fungujeme už od roku 2012!