30.06.2020 15:25

Agentura DigitalAd spouští online projekt #kulturajede

Agentura DigitalAd přichází v době, kdy se téměř úplně rozvolňují opatření proti šíření koronaviru, s projektem, který má pomoci kulturním institucím s návratem do provozu. Většina kulturních subjektů má své brány již otevřeny, ale ve skutečnosti teprve teď začíná jejich pravý boj o přežití. Projekt kulturajede.cz má za snahu připomenout lidem, že právě kultura může pomoci zahnat chmurné myšlenky a překonat těžké životní období. Zároveň také chce pomoci kulturním institucím s výpadkem příjmů. Umožňuje totiž nákup voucherů s dlouhou dobou platnosti či zaslání nezištné finanční podpory jednotlivým zapojeným subjektům.

„Kulturní segment tvoří nezanedbatelnou část naší klientely, a přestože jejich těžká situace měla dopad i na naši firmu, nechtěli jsme je nechat na holičkách. Na rozdíl od většiny projektů, které se snaží pomoci ve společnosti zasažené koronavirem, jsme se zkusili zaměřit na období, které bezprostředně následuje. Ani tehdy by se totiž nemělo zapomínat na to, že si musíme pomáhat“, řekl k projektu Jan Vobecký, jednatel agentury DigitalAd.

Mezi subjekty, které se již do projektu zapojily, lze najít divadla, kina, ale i knižní nakladatelství. Za Host Brno aktivitu okomentoval PR manažer Radek Štěpánek: „V karanténě jsme se naučili mnoha věcem, na které by třeba za normálních okolností nebylo tolik času - a můžeme je využít nyní, kdy se situace zlepšuje. Čtenáři se mohou těšit na dlouho očekávané knihy, jako je například novinka Fredrika Backmana Úzkosti a jejich lidé nebo na Plachetnice na vinětách od jihočeského spisovatele a držitele mnoha ocenění Jiřího Hájíčka.“

Ze zapojených divadel je vedle Divadla Radka Brzobohatého, Divadla V Celetné nebo Divadla V Řeznické i Studio Ypsilon, jehož ředitel, prof. Jan Schmid doplňuje: „Zapojili jsme se proto, že to má smysl a že takto spolu můžeme vytvářet dobré a potřebné společenství. Neboť: všichni jsme ohroženi, ne pouze určité skupiny. Všichni držme pohromadě a buďme k sobě slušní!"

https://kulturajede.cz/

Autor článku: Simona Andělová, foto: RockOpera Praha