Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Amazon přinese seriál podle hry Fallout. Od tvůrců Westworld

3.7.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Další populární videohra se dočká seriálového zpracování. Amazon Prime Video přinese novinku natočenou podle post-apokalyptického RPG Fallout. Stát za ni budou autoři úspěšné série Westworld.
Veleúspěšná série Fallout se z počítačů a herních konzolí dostane také na televizní obrazovky, Tento týden bylo oznámeno, že vznikne seriál natočený právě podle veleúspěšné série videoher. Pro Amazon jej natočí produkční společnost Kilter Films, kterou vlastní Jonathan Nolan a Lisa Joy. Tato dvojice se vyznamenala především oceňovaným sci-fi westernovým seriálem Westworld pro HBO. Vloni ovšem producenti podepsali smlouvu s Amazon Studios v hodnotě 150 milionů dolarů s platností na pět let. I nadále ovšem budou pracovat na seriálu Westworld, který se dočká čtvrté řady. A také dokončí rozpracované projekty pro Warner Bros.
 
 
O novém seriálu Fallout zatím nevíme vůbec nic. Není tedy jasné, na co se příběh zaměří ani kdy se dostane do služby Amazon Prime Video. „Fallout je jednou z největších her všech dob. Každá kapitola tohoto šíleně nápaditého příběhu nás stála nespočet hodin, které jsme mohli strávit s rodinou a přáteli. Takže jsme neuvěřitelně nadšeni, že můžeme spolupracovat s Toddem Howardem a ostatními brilantními šílenci ve společnosti Bethesda a oživit tento rozsáhlý, podvratný a temně humorný svět společně s Amazon Studios,“ prohlásili Jonathan Nolan a Lisa Joy.
 
Fallout je videoherní série, která bývá řazena do kategorie postapokalyptických RPG. První díl vyšel v roce 1997 a dosud poslední díl – méně úspěšný spinn-off Fallout 76 – spatřil světlo světa před dvěma lety. Duševní vlastnictví nyní spadá pod společnost Bethesda Softworks. Seriály Fallout a Westworld navíc nebudou spojovat pouze stejní producenti. Není bez zajímavosti, že Bethesda v minulosti žalovala Warner Bros. Entertainment za hru Westworld Mobile, která měla být napodobeninou její hry Fallout Shelter. Scénář pro mobilní hru ze světa Westworld přitom psal sám Jonathan Nolan.
 
 
V současné době pracují Jonathan Nolan a Lisa Joy také na seriálové adaptaci sci-fi románu The Peripheral od spisovatele Williama Gibsona, který by měl mít rovněž premiéru ve službě Amazon Prime Video.