Hlavní obsah

Společná vstupenka umožní turistům návštěvu čtyř míst v Ostravě

Foto: Getty Images

Ostrava.

Reklama

Společná vstupenka umožní turistům návštěvu hned čtyř turisticky zajímavých míst v Ostravě, například Dolních Vítkovic či věže Nové radnice. Pro jednotlivce vyjde na 489 korun, pro rodinu stojí 1479 korun.

Článek

Všechna místa mohou její majitelé navštívit v jednom dni či postupně během šesti měsíců. ČTK to dnes řekla mluvčí Dolních Vítkovic Eva Kijonková.

Kromě Dolních Vítkovic a věže radnice vstupenka umožní majitelům vstup i do areálu Slezskoostravského hradu a do hornického muzea Landek Park v Ostravě-Petřkovicích. „Takzvaná 4 Vstupenka je výsledkem spolupráce města, Slezskoostravského hradu, Dolních Vítkovic a Landek Parku. Oslovit má jak turisty, tak Ostravany,“ řekla Kijonková.

Turistiku chtějí podpořit i krnovští radní. Připravili program benefitů. Lidé, kteří ve městě stráví alespoň jednu noc, mohou zdarma do muzea či na koupaliště. V nabídce bude i prohlídka radniční věže či zapůjčení koloběžky. Program bude platit až do konce října. „Každá osoba, která se ubytuje v Krnově alespoň na jednu noc, obdrží kartičku se svým jménem a délkou pobytu. Karta bude obsahovat QR kód a odkaz na internetové stránky krnovského turistického informačního centra, kde najde soubor všech benefitů, které bude moci čerpat a využít,“ uvedla referentka pro cestovní ruch Sára Jägermanová.

Do systému benefitů se kromě města, jeho organizací a poskytovatelů ubytovacích služeb budou mít možnost zapojit například i místní podnikatelé. „Bude záležet jen na nich, jakou výši či formu benefitu zvolí. Cílem je přilákat návštěvníky jak do našeho města, tak do místních provozoven, a tím podpořit podnikatele, na které těžce dopadla opatření spojená s pandemií nemoci covid-19,“ dodala Jägermanová.

Reklama

Doporučované