Hlavní obsah

Vlna smetla novomanžele do moře

Novinky, tcs

Snaha o co nejkrásnější svatební fotku skončila málem neštěstím. Novomanželé se chtěli vyfotit na útesu na jedné z pláží v kalifornském městě Laguna Beach. Nevšimli si však vlny, která nevěstu se ženichem smetla do moře. Zachránit novomanžele museli plavčíci z pobřežní hlídky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady tento týden vydaly varování před velkými vlnami. Novomanželé, které si na jednu z pláží přijeli udělat fotku, si toho však nejspíše nebyli vědomi. Rozhodli se proto udělat ji na skále uprostřed mořského příboje.

Že to nebyl dobrý nápad, se ukázalo vzápětí, když přišla jedna z větších vln. Záběry jednoho ze svědků focení ukazují, jak je vlna podráží. Muž se ženou byli smeteni do moře.

Svatební šaty nejsou zrovna tím nejlepším oblečením do vody. Nasákly vodou a začaly těžknout. Naštěstí se do vln bleskově vrhli plavčíci z pobřežní hlídky. První z nich doplaval k muži, předal mu záchrannou bóji a zamířil k nevěstě.

To už byli ve vodě i jeho kolegové a společně šokované novomanžele vytáhli na břeh. Ženich s nevěstou neutrpěli žádná zranění.

Vždy sledujte moře, radí kapitán

„Bylo to ve chvíli, kdy projde několik vln a pak chvíli nejsou žádné. Pár dorazil na skály ve chvíli, kdy na moři neviděli žádného surfaře, takže si pomysleli, že ten den jsou vhodné podmínky na fotku,“ uvedl kapitán Kai Bond z místní pobřežní hlídky.

Před kajakáři se zřítil do moře ledovec, málem je spláchla obří vlna

Koktejl

Dodal, že neví, zda pár možnost focení na skále konzultoval s jeho kolegy. Dodal však, že takové konzultace by měli návštěvníci provést vždy, když chtějí udělat něco podobného.

A také by vždy měli sledovat moře. „Když stojíte na skalách, vždycky mějte oči přikované k horizontu,“ dodal kapitán. Ženich s nevěstou kvůli dobré fotografii stáli zády, a proto je vlna překvapila.

Reklama

Výběr článků

Načítám