Havlová u Hrádečku hotel nepostaví! Úřad jí dal stopku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Havlová u Hrádečku hotel nepostaví! Úřad jí dal stopku

Herečka se na chalupu u Trutnova ráda vrací.
Herečka se na chalupu u Trutnova ráda vrací. (Foto Aha! – Marek Hofman a Pavel Machan, ara)

Spadla klec! Dagmar Havlová (67) nesmí na pozemcích poblíž Hrádečku, kde měl Václav Havel (†75) chalupu a kde i zemřel, postavit hotel Hrádeček. Pozemek totiž leží v evropsky chráněném území Natura 2000.

Bývalá první dáma na něm může postavit akorát tak lavičku. Alespoň tak hovoří studie, kterou má MF DNES k dispozici. Havlová měla v plánu na louce vystavět hotelový komplex, který by tvořila hlavní budova, deset bungalovů, parkoviště a lavička Václava Havla. Součástí měla být i nová příjezdová cesta z blízkých obcí Vlčice a Hertvíkovice.

Dagmar Havlová čte 17. listopadu 2019 novoroční projev svého muže z roku 1990.

Video se připravuje ...

 

Vše je chráněné
Herečka ale narazila. Na louce spadá pod ochranu několik věcí. „Předmětem ochrany jsou bukové porosty a vegetace vázaná na skalní výchozy v lesích,“ píše se ve studii, podle které v porostu dominuje ovsík vyvýšený, trojštět žlutavý či hrachor luční. Studie také upozorňuje, jaké dopady by mohla mít stavba komplexu nejen na rostliny a živočichy, ale i na okolí.

Je to vyloučené
Že se ze zarostlé louky nestane podle záměru Havlové stavební pozemek, potvrzuje i šéf oddělení územního plánování v Trutnově Marek Hlíza. „V této lokalitě je stavba takového rozsahu vyloučena,“ říká pro MF DNES s tím, že pokud bude přesto Havlová chtít vystavět plánovaný Hrádeček Resort, musí si najít jiné a vhodnější místo. Proti zamítavému rozhodnutí může bývalá první dáma podat námitku podle stavebního zákona nejpozději do sedmi dnů od veřejného projednání.

Dagmar Havlová se vrátila k dabingu! Prozradila, jaký na to má fígl!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Ferenc
4. 7. 2020 • 15:48

Konečně rozhodli správně.Bordel si může ta Havlova kometa postavit třeba v prostoru na Doupově tam nebude otravovat lidi a mršit přírodu.

Uživatel_5401613
4. 7. 2020 • 13:34

Kdybyste ji pořád necpali na oči,udělali byste líp.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.