O voucherech na slevy do lázní: Program je možné prodloužit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

O voucherech na slevy do lázní: Program je možné prodloužit

Ministryně pro místní  rozvoj Klára Dostálová
Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (Jakub Poláček)

Po pěkné čtyřtisícové slevě od státu na pobyt v lázních skočilo podle ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové (49, ANO) už přes 54 tisíc Čechů. Slevový kupon lze využít zatím jen do konce roku, Dostálová ale nevylučuje, že by byl pobyt Čechům zadotován i příští rok.

Ministryně si libuje, jaký je o slevové vouchery, které její rezort nabízí teprve od středy, zájem. „Ke včerejšku si kupony stáhlo přes 54 tisíc lidí,“ řekla včera Aha! ministryně. Nejvíce lidí se podle ní zajímá o pobyt v Luhačovicích nebo také v Třeboni. Jenže to jsou právě místa, kde momentálně slevu neuplatníte. Důvod? Počet voucherů, které mohou jednotlivá lázeňská zařízení přijmout, je omezený. Zhruba na 1350. „Limity se velmi brzy zvýší,“ ujistila Dostálová s tím, že každé zařízení by nově mohlo přijmout jednou tolik slevových voucherů. Jenže i tak navýšený limit prý nedostačuje, zní z Luhačovic. Také v Třeboni žádají hosty o trpělivost. Čas přitom hoří, slevové kupony, na něž MMR vyčlenilo miliardu korun, lze totiž uplatnit jen do konce letošního roku. „Pokud by se vyčleněná miliarda nevyčerpala, k čemuž pravděpodobně nedojde, bylo by možné program prodloužit i v příštím roce,“ dodala Dostálová. Ta spíš ale radí poohlédnout se po lázních, kde uplatnit slevu není problém.

Kdo a kde může získat slevu?
➤ Slevu 4 tisíce od státu mohou získat jen lidé starší 18 let, kteří si v Česku platí zdravotní pojištění. Podmínkou je strávit v zařízení nejméně 6 nocí a absolvovat minimálně pět léčebných procedur.
➤ Kupony lze stáhnout na kudyznudy. cz. Tam najdete přehled zařízení, v nichž lze slevu uplatnit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.