Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Apple prý přestane k telefonům dodávat sluchátka i nabíječku

4.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Budoucí balení telefonů Apple iPhone 12 bude možná tak jednoduché, že to už jednodušší skoro ani být nemůže. Z krabic mají zmizet nejen tradiční sluchátka, ale dokonce i nabíjecí adaptér. Ten prý dle Applu skoro nikdo nepotřebuje.
Připravované telefony Apple iPhone 12 se mají představit zhruba za necelého čtvrt roku a už nyní se objevuje spousta více či méně zaručených informací o tom, co se chystá. Jednou z nepříliš pozitivních informací je údajný obsah balení. Už nějakou dobu se hovoří o tom, že v balení nebudou přibalovány tradiční sluchátka EarBuds.  Apple tím chce patrně ještě více podpořit prodej bezdrátových verzí sluchátek AirPods, která se i přes prvotní posměšky ukázala být prodejním trhákem. Nyní to vypadá, že se majitelé nových iPhonů 12 nedočkají ani kompletní nabíječky.
 
Apple iPhone 12
 
Přitom teprve nedávno jsme se konečně dočkali v balení rychlejší 18W nabíjecího adaptéru a nyní by měl zmizet. Tím se nemyslí, že by tu neměla být celá nabíječka, ale že tu nebude nabíjecí adaptér do elektrické zásuvky. Dle průzkumu Applu si lidé své adaptéry nechávají a s narůstajícím počtem koupených iPhonů se jim doma zbytečně hromadí. Otázkou také zůstává, jak se situace vyvine u smartphonů Apple bez nabíjecího konektoru. V budoucnosti mají totiž přejít výhradně na bezdrátové nabíjení. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama