Serie A - souhrn 30. kola

04.07.2020, 19:19, aktualizováno 05.07.2020, 23:42
Komentáře a souhrny
Juventus vyhrál přesvědčivě turínské derby nad FC a v tabulce poodskočil Laziu. To totiž nezvládlo utkání s AC Milán. Bologna se dočkala velkého obratu na hřišti Interu, odkud nečekaně odvezla všechny body. Neapol přehrála AS Řím a bodově se na něj dotáhla. Lecce prohrálo i čtvrtý zápas po koronapauze, tentokrát v Sassuolu a zůstává na sestupové příčce. Naděje na záchranu chce ještě vzkřísit Brescia, která porazila Veronu...

SSC Neapol - AS Řím 2:1

05.07.2020 21:45

Góly: 55. José Callejón, 82. Lorenzo Insigne - 60. Henrich Mchitarjan

Neapol ve všech ohledech přehrála Římany a zcela zaslouženě získala tři body. Ty jí zajistily góly Joseého Marii Callejóna a Lorenza Insigneho, takže branka Henrika Mchitarjana byla jen kosmetickou záležitostí. Partenopei se po domácí výhře na svého soka v tabulce bodově dotáhli.

Trenér Gattuso chtěl šestou výhru ze sedmi posledních duelů a věděl, že jeho hráče nečeká nic snadného. AS má sice problémy, ale stále je to kvalitní soupeř, kterému se navíc na San Paolu velmi daří. Hostující trenér Paulo Fonseca se odhodlal k jedné velké změně a to změně rozestavení. Nasadil do hry tři stopery a dva ofenzivní hráče, Mchitarjana s Kluivertem, kteří měli podporovat vysunutého hrota Edina Džeka.

AS se v prvních momentech na svého soka nechytalo a Neapol držela míč na svých kopačkách celkem bez potíží. Partenopei sice častěji kombinovali a soupeře blízko své bráně nepouštěli prakticky vůbec, ale směrem dopředu se jim nedařilo překonat fungující blok AS. Římané používali jen sporadické centry do vápna na Džeka, které především díky Manolasovi s Koulibalym neslavily úspěch.

Lorenzo Pellegrini si na druhé straně z levé strany navedl míč do střelecké pozice, jenže jeho pokus pravačkou srazil stoper Koulibaly na roh. Pak se AS zranil obránce Smalling a místo něj musel do hry Fazio. A jen krátce poté se Neapol dočkala první velké šance. Na fantastický centr z levé strany si naskočil nabíhající Arkadiusz Milik, jehož hlavička skončila na břevně. José Callejón sice mohl zakončovat z dorážky, jenže hlavou mířil nad bránu!

Pět minut před koncem první půle si domácí vytvořili další zajímavou šanci, když obránce Giovanni Di Lorenzo zpracoval míč na hranici vápna a vypálil levačkou, jenže Pau López se činil a jeho ránu vyrazil! A se svými pokusy v závěru poločasu neuspěli ani Zieliński s Insignem. Neapoli zkrátka dělalo velký problém otevřít obranu AS, popřípadě překonat navrátilce mezi tři tyče. López i vinou zranění nehrál téměř čtyři měsíce.

José María Callejón se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho ránu placírkou zastavila pozorná obrana Vlků. Ta povolila až v 55. minutě. Fabián Ruiz vymyslel krásný pas za obranu, na nějž si naběhl José Maria Callejón a v pádu jej přesně uklidil za záda brankáře Paua Lópeze - 1:0.

Radost Neapole ale neměla zase tak dlouhého trvání. AS se totiž v 61. minutě nadechlo k protiútoku, který táhl Henrik Mchitarjan. Justin Kluivert mu dobře odtáhl soupeře a Mchitarjan završil svůj sprint kličkou na střed. Pak vypálil a sledoval, jak brankář Meret marně plachtí k tyči - 1:1.

Další radostnou zprávou bylo střídání mladíka Nicola Zaniola, který se po půlroce objevil znova na hřišti. Neapol každopádně tlačila svého soka a měla ze hry mnohem víc. Dlouho jí ale trvalo projevit svou převahu i větší nadšení na skóre utkání. Deset minut před koncem mohl Neapol spasit Fabián Ruiz, který si naběhl na kolmici do pokutového území, ale prudkou střelou trefil rukavice hostujícího brankáře. Ten se dnes opravdu překonával.

AS se snažilo udržet remízu a spoléhalo se na odkopy, zatímco Neapoli byl bod málo. A v tom ji spasil muž, kterému v Neapoli přezdívají Lorenzo Il Magnifico. Insigne v 83. minutě dostal míč na kraji vápna a nádhernou ranou ho zatočil k tyči! Fantastická rána, která stála AS všechny body. López pak ještě vychytal brilantní zakončení Mertense, ale Neapoli to nevadilo.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 0:1

05.07.2020 19:30

Góly: 27. Luis Muriel (pen.)

Atalanta si poradila bez problémů s Cagliari, nedostala od něj branku a díky přesné trefě Luise Muriela z 27. minuty se radovala ze tří bodů. Sen Atalanty o dalším postupu do Ligy mistrů se zdá být zase o něco reálnější.

Atalanta jela na Sardinii s vědomím, že domácí Cagliari je hodně nevyzpytatelné. I proto se trenér Gasperini rozhodl pro co nejlepší sestavu. Do hry vyslal hvězdy jako Muriel, Malinovskyj nebo Pašalić, ale šanci dal taky Šutalovi s Tamezem. Cagliari vsadilo na Roga s Nándezem, Pedrem nebo kapitánem Nainggolanem. Do první šance se dostával Mario Pašalić, ale jeho akci zastavila končetina, se kterou se fotbal v poli nehraje. Ruka. Ve 12. minutě se málem prosadilo Cagliari.

Giovanni Simeone dostal přihrávku kousek za pokutové území, s ničím se příliš nepáral a vyslal technickou střelu, která skončila v šibenici Sportiellovy branky. Sudí ještě chvíli řešil, jestli balon náhodou nenarazil do Simeoneho ruky a nakonec uznal, že ano. Takže gól na 1:0 uznat nemohl. Prakticky od té doby už hrozili jen hosté. Nejprve ve 23. minutě pálil Luis Muriel po vlastní rychlé akci jen do tyče. Na opačné straně se do útoku hnal Giovanni Simeone, který ale neměl správně seřízená mířidla a pálil jen těsně vedle.

A pak už se Atalanta prosadila. Nejprve Malinovského fauloval po náběhu za obranu Carboni a sudí mu udělil rychlou červenou kartu. Tím pádem Cagliari pozbylo jednoho muže v poli a jeho šance na body rapidně klesly. To samozřejmě nebylo nejhorší, protože Luis Muriel mohl zahrávat penaltu. A protože ji proměnil, Atalanta vedla nad oslabeným Cagliari o jednu branku.

Atalanta měla před sebou ještě poměrně hodně času na to, aby přidala další branku. Volný přímý kop rozehrál Luis Muriel, jehož prudkou střelu tečoval ve zdi naskakující Nainggolan na roh. V první minutě nastavení se do šance dostal Ruslan Malinovskyj, jehož ránu ale brankář Cragno dokázal vyrazit.

Krátce po změně stran se Atalanta málem dostala k další brance. Hans Hateboer si počíhal na ofsajdové linii a dokázal hlavičkovat, jenže trefil jen tyč Cragnovy brány! Do druhé půle vstoupila lépe Atalanta a bušila do svého soupeře, aniž by si ale dokázala vypracovat nějakou šanci. Ani Cagliari v tomhle ohledu nedokázalo svého soupeře překonat.

Atalanta uzamkla svého soupeře před jeho vápnem a prakticky mu nepůjčovala míč. Deset minut před koncem se do šance dostal Robin Gosens, jenže jeho zakončení postrádalo razanci i přesnost. Cagliari v podstatě nic nevymyslelo a poroučelo se po utkání bez bodů. Na Sardinii se tři body urodily pro hosty, kteří bez větších potíží porazili domácí Cagliari.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - ACF Fiorentina 1:2

05.07.2020 19:30

Góly: 49. Juraj Kucka (pen.) - 19. Erick Pulgar (pen.), 31. Erick Pulgar (pen.)

Fiorentina napravila předchozí zaváhání a po koronavirové přestávce poprvé zvítězila. Všechny góly padly na Ennio Tardini z pokutových kopů a všechny na straně Violy proměnil Erick Pulgar. Za Parmu korigoval ve druhém poločase Juraj Kucka.

Parma byla vzhledem k lepším výsledkům i domácímu prostředí favoritem, ale Fiorentina chtěla konečně zabrat a ukázat, že nepatří do spodních pater tabulky.

V Parmě na sebe hosté poprvé výrazně upozornili ve 12. minutě, kdy si z pravé strany naběhl Franck Ribéry a tvrdou ranou orazítkoval břevno Sepeho branky. Hned o sedm minut později pak Gagliolo fauloval Venutiho a sudí nařídil ve prospěch Violy pokutový kop. Erick Pulgar ho proměnil a hosté vedli. Ve 26. minutě sice mohl vyrovnat Gagliolo, ale na zadní tyči hlavičkoval nepřesně a vzápětí následoval trest. Darmian zahrál ve vápně nešikovně rukou a na světě byla penalta číslo dvě. Erick Pulgar znovu nezaváhal a druhou proměněnou penaltou zajistil Fiorentině pohodlný náskok.

Domácí se oklepali až po změně stran a hned zkraje měli i oni možnost pokutového kopu. Po Pezzellově faulu na Kucku se rozhodl kopat sám postižený slovenský záložník a střelou pod břevno nedal Terraccianovi šanci.

Svěřenci trenéra D'Aversy měli na vyrovnání ještě spoustu času, ale pochopitelně si museli dávat pozor i na zadní vrátka. Dvacet minut před koncem Cutrone přízemní střelou donutil Sepeho k důležitému zákroku. V závěrečných minutách se Ducali dožadovali další penalty, ale jejich prosby nebyly vyslyšeny a žádná další branka už nepadla.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Janov CFC 2:2

05.07.2020 19:30

Góly: 44. Seko Fofana, 73. Kevin Lasagna - 81. Goran Pandev, 90+7. Andrea Pinamonti

Fotbalisté Udinese byli blízko výhře nad Janovem, ale v závěru fatálně selhali a dvoubrankové vedení doslova promrhali. Nejprve devět minut před koncem snížil Goran Panděv a v sedmé minutě nastavení vyrovnal Andrea Pinamonti. Oba celky i nadále zůstávají v sestupovém ohrožení.

Na první vážnější šanci se čekalo poměrně dlouho. Až ve 28. minutě musel zasáhnout Mattia Perin, aby Janovu udržel nerozhodný výsledek. Udinese se nakonec ujalo vedení až na sklonku prvního poločasu, když se po De Paulově centru prosadil hlavou Seko Fofana.

Janov poslal na začátek druhé půle do hry čerstvé síly Andreu Pinamontiho a Adama Soumaora, ale místo vyrovnání přišel čtvrthodiny před koncem druhý zásah domácích. Fofana si vyměnil na hranici šestnáctky balón s Kevinem Lasagnou a ten přesně k tyči zvýšil 2:0. V tuto chvíli nikdo moc nepochyboval, že Udine nezíská všechny body, ovšem Janov se nevzdal.

V 81. minutě zadělal na drama Goran Panděv, když krásnou křižnou střelu snížil a Grifoni se vzápětí tlačili dopředu. Sudí přidal do vínku ještě šest minut nastavení a právě v poslední minutě byl ve vápně Udine faulován Davide Biraschi a sudí nařídil pokutový kop. Andrea Pinamonti sice zvolil stejnou stranu jako Musso, ale balón prošel a utkání skončilo 2:2.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Hellas Verona 2:0

05.07.2020 19:30

Góly: 52. Andrea Papetti, 90+6. Alfredo Donnarumma

Fotbalisté Brescie po dlouhé době konečně vyhráli a na nesestupové pozice ztrácejí šest bodů. Hellas na stadionu Maria Rigamontiho zklamal a nepotvrdil předchozí skvělé výsledky, navíc jeho ztráta na evropské poháry vzrostla už na šest bodů.

Brescii nešlo jenom o to zvítězit a vykřesat naději na záchranu, ale také odčinit debakl 0:6 od Interu Milán. Každopádně domácí se svého úkolu zhostili dobře a po čtvrthodině hry to ve vápně Hellasu pořádně hořelo a nechybělo moc, aby si Empereur vstřelil vlastní gól. Na druhé straně se o první rozruch postaral Zaccagni, jeho střela se však k Joronenovi nedostala.

Ještě v prvním poločase musel Hellas střídat zraněného Fabia Boriniho, kterého nahradil Verre. Před koncem poločasu pak vystrašil Joronena Samuel Di Carmine. Poločas skončil bez branek, ale hrál se zajímavý fotbal.

Po přestávce pak konečně začaly padat góly. V 52. minutě se po Tonaliho rohu prosadil hlavou Andrea Papetti a Brescia za velké radosti vedla 1:0. Hellas měl několik šancí na vyrovnání, ale všechny ztroskotaly na výtečném Joronenovi. Brankář Brescie byl nakonec ústřední postavou vítěství, které korunoval v nastavení pojistkou Alfredo Donnarumma. Brescia po výhře 2:0 oživila své šance na záchranu, avšak na nesestupové pozice nadále ztrácí.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SPAL 2013 3:0

05.07.2020 19:30

Góly: 12. Karol Linetty, 45. Manolo Gabbiadini, 45+3. Karol Linetty

Veledůležité tři body vybojovala v přímém záchranářském souboji Sampdoria. Námořníci porazili SPAL jednoznačně 3:0 a před sestupovými pozicemi mají už devítibodový náskok. Dorii sice chyběl veterán Fabio Quagliarella, místo něho ale obstarali góly Karol Linetty a Manolo Gabbiadini, prvně jmenovaný se prosadil dokonce dvakrát.

Sampdoria si to o záchranu rozdala se SPALem a s klidem se dá říci, že naplnila roli favorita. Hosté sice naposledy získali bod proti AC Milán, ale na Luigi Ferraris od začátku tahali za kratší konec.

Ranieriho svěřenci se dostali do vedení již ve 12. minutě, kdy obrana SPALu nebyla schopná odkopnout balón do bezpečí a Karol Linetty pro změnu neměl problém vstřelit gól. Žádné závratné tempo se v následujících minutách nehrálo, Sampdoria mohla bezpečně kontrolovat hru a v závěru prvního poločasu přidala důležitou druhou branku. Manolo Gabbiadini ukázal, že má skvělou kopací techniku a z přímáku zakroutil balón k tyči tak, že na něho Letica nedosáhl. Z první půle to ještě nebylo všechno, ve třetí minutě nastavení napřáhl Karol Linetty a svým druhým gólem zvýšil už na 3:0.

Tím bylo prakticky vymalováno, SPAL už se zpátky do utkání nevrátil a Sampdoria rozhodně nebláznila a v klidu kontrolovala hru i šetřila síly. Sampdoria po výhře 3:0 učinila zásadní krok na cestě za záchranou, zatímco SPAL se pomalu smiřuje se svým osudem.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Bologna FC 1:2

05.07.2020 17:15

Góly: 22. Romelu Lukaku - 74. Musa Juwara, 80. Musa Barrow

Inter sice na San Siru perfektně začal a dlouho Bolognu k ničemu nepouštěl, ale Felsinei mají náturu svého kouče a nevzdávají se. Juwara v 74. minutě srovnal a oslabený Inter poté dorazil Musa Barrow.

Bologna věřila, že při troše štěstí a pořádné porci tvrdé práce může s Interem hrát vyrovnaný duel, nebo s ním aspoň bodovat. A to přesto, že trenér Conte postavil do domácího utkání to nejsilnější, co měl k dispozici. Útočná tykadla Martínez - Lukaku podporovaná geniálním Eriksenem, to byl pro brankáře Skorupského recept na trable. Inter se od prvních momentů snažil podrobit si svého soka a docela se mu to dařilo. Romelu Lukaku představoval neustálé nebezpečí a Bologna potřebovala dost času na to, aby se s ním dokázala vyrovnat.

Ve 13. minutě se jí to málem stalo osudným, protože Romelu Lukaku si pokryl ve vápně míč a dokonce se mu povedlo polského brankáře překonat, ale jeho radost měla jen chvilkové trvání. Belgický kanonýr si totiž při zpracování míče pomohl rukou a gól tudíž uznán nebyl. Radost si ale někdejší útočník Chelsea nebo Manchesteru United schoval na 22. minutu.

V ní Inter konečně demonstroval svou převahu a vyjádřil ji i gólově. Hlavička Martíneze po centru ze strany ještě skončila na tyči Polákovy brány, ale jako první se rychle zorientoval právě Lukaku, jehož dorážku Skorupski nemohl mít ani omylem - 1:0 pro favorizované Nerazzurri.

Łukasz Skorupski jinak ale předváděl poměrně solidní výkon a pokud někdo tahal Bolognu z problémů, byl to právě on. Ve 28. minutě se do šance dostal po individuální akci Ashley Young a pálil velmi dobře, ale narazil jen na perfektního Skorupského. Obdobnou situaci zažila taky Bologna na opačné straně. Po pár minutách se najednou do šance vřítil Riccardo Orsolini, jehož nikdo nestačil pronásledovat. Orsolini už měl před sebou jen Handanoviče a právě na jeho noze celá akce ztroskotala.

Bologna dala každopádně najevo, že stačí jeden dva brejky a Inter by mohl být v problémech. Do konce první půle se ale už žádné podobné akce nedočkala. Ani jeden z trenérů do své úvodní jedenáctky nezasahoval a spíš trpělivě čekal, s čím přijde soupeř po změně stran. Jako první se málem radovala Bologna, které scházelo jen kousek, aby srovnala.

V 53. minutě si totiž udělal prostor s míčem Musa Barrow, obešel hned dva protihráče a vypálil velmi tvrdě. Jenže sledoval, jak jeho projektil končí jen na tyči, od níž se odrazil zpět do hry! Jen o čtyři minuty později se Felsinei dostali do potíží, když si Roberto Soriano neodpustil nějaké nesouhlasné pikantnosti směrem k sudímu a ten mu pro nedostatek kázně udělil rovnou červenou kartu!

A mohlo být ještě mnohem hůř. V 61. minutě totiž Dijks fauloval Candrevu a Inter zahrával pokutový kop! Nakonec nebylo tak zle, protože Lautaro Martínez pálil jen do skvělého Skorupského a ten si poradil taky s dorážkou Roberta Gagliardiniho! A to byl dost možná zlomový okamžik utkání. V 74. minutě totiž centr původně směřovaný na Barrowa získal se štěstím Musa Juwara a střelou k tyči překonal Handanoviče!

Navíc zápas nedohrál stoper Bastoni, který musel po druhé žluté ze hřiště už v 77. minutě. A to pořád nebylo to nejhorší. Zatímco Bologna v oslabení srovnala, Inter v oslabení propadl. Jen tři minuty po vyloučení Bastoniho totiž znovu udeřila Bologna. Nicolás Domínguez našel ve vápně neobsazeného Barrowa, který využil volného místa a propálil Handanoviče!

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Milán 0:3

04.07.2020 21:45

Góly: 23. Hakan Çalhanoğlu, 33. Zlatan Ibrahimović (pen.), 59. Ante Rebić

Šance na Scudetto poprvé od roku 2000 utrpěly vážné trhliny. Natolik vážné, že už mnozí fanoušci ani nevěří, že by se to ještě mohlo povést. Lazio prohrálo na Stadio Olimpico s AC Milán jasně 0:3 a na vedoucí Juventus už ztrácí sedm bodů. Rossoneri předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů v sezoně a po obnoveném startu ještě neprohráli. O branky se rovným dílem podělili Hakan Calhanoglu, Zlatan Ibrahimović a Ante Rebić.

Na Stadio Olimpico se hrál velký šlágr, oba celky totiž potřebovaly bodovat, aby si zachovaly šance v případě Lazia na titul a také na Evropskou ligu v případě AC Milán.

Lazio se snažilo vstoupit do utkání aktivně, ale Milán si začátek pohlídal a už v prvním poločase dostal domácí do nepříjemné situace. Calhanoglu si navedl balón ke střele a díky jeho nevyzpytatelné trajektorii skončil v síti. AC Milán vedoucí branka povzbudila, byl nadále aktivní a to posléze vedlo ke druhému gólu. Sealemaekers odcentroval do šestnáctky, Radu zahrál rukou a sudí Calvarese odpískal pokutový kop. Zlatan Ibrahimović měl velké štěstí a naopak Strakoša pořádnou porci smůly, střelu švédského kanonýra vystihl, ale balón mu prošel pod tělem a pak se pomalu dokutálel za brankovou čáru.

Alespoň snížit mohl ještě do přestávky Luis Alberto, ovšem jeho rána z voleje zamířila těsně vedle. Na druhé straně si vedl podobně Bonaventura a to už běžel druhý poločas, do kterého nenastoupil Ibrahimović, nýbrž jeho kolega z útoku Ante Rebić. A byl to nový muž na trávníku, který nádherně zakončil povedenou akci, jejímž finálním produktem byla přihrávka od Bonaventury a Rebićovo chladnokrevné zakončení.

Lazio zcela rezignovalo a dokonce mohlo ještě několikrát kapitulovat. Dvě obrovské šance měl zejména Theo Hernández. Nejprve ho vychytal Strakoša a poté krajní obránce před římským brankářem poslal balón trestuhodně vedle. Milán porazil Lazio 3:0 a posunul se minimálně do neděle na šesté místo tabulky.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - US Lecce 4:2

04.07.2020 19:30

Góly: 5. Francesco Caputo, 63. Domenico Berardi (pen.), 78. Jérémie Boga, 83. Mert Müldür - 27. Fabio Lucioni, 67. Marco Mancosu (pen.)

Dlouhou dobu se zdálo, že Sassuolo bude s Lecce hrát velmi vyrovnanou partii a skóre tomu odpovídalo. Posledních 30 minut ale vyšlo Sassuolu parádně a dalo v nich tři branky. Celkově svého soka z Lecce jasně porazilo a řádně mu zkomplikovalo záchranné práce.

Lecce usilovalo o body, které mu měly pomoci k záchraně. Jenže Sassuolo v současné formě pro něj bylo až příliš velkým oříškem a dokazovalo to od prvních minut. Už v páté se totiž ujalo vedení. Manuel Locatelli totiž krásným pasem oslovil nabíhajícího Francesca Caputa, který si naběhl za obranu a dostal tam přesnou nahrávku. Brankář Gabriel proti němu vystoupil, čehož Caputo využil a lišácky brankáře překonal - 1:0.

Domácí o pár minut později zahrávali standardní situaci, která skončila na hlavě mladíka Traorého. Jeho hlavičku na zadní tyči ale brankář Gabriel vyrazil a se zbytkem si jeho obránci už dokázali poradit. Lecce se nevzdávalo a na krátko rozehraný rohový kop ve 27. minutě srovnal skóre. Po nacvičeném signálu ho do brány poslal nehlídaný obránce Lucioni - 1:1.

Jinak toho první půle zase tak moc nenabídla a kdyby se oba týmy rozešly s bodem na kontě, dalo by se to po konci prvního poločasu brát jako spravedlivý výsledek. Jenže druhý poločas převrátil misky vah jasně na stranu Sassuola. Dlouho to nevypadalo na nějakou drastickou změnu, jenže v 63. minutě se začaly dít věci. Nehuen Paz totiž ve vápně fauloval, což sudí posoudil jako penaltu. K ní se postavil Domenico Berardi a bezpečně proměnil.

Jenže to nebylo všechno. O pouhé dvě minuty později Marlon v pozici posledního hráče musel faulovat Babacara, což sudí opět ocenil penaltou. Matteo Mancosu sice nezahrál penaltu úplně jednoznačně a brankář Consigli si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil.

Jenže Lecce dnes nebylo souzeno bodovat. V 78. minutě podnikl zajímavou akci Domenico Berardi, jehož projektil se odrazil jen k Jeremiemu Bogovi. Ten si pohrál s prvním obráncem a vystřelil nechytatelně k tyči! A když v 83. minutě po pasu od Berardiho přesně zacílil také obránce Mert Müldür, který po kličce obránci poslal míč k tyči, bylo o výsledku rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Turín FC 4:1

04.07.2020 17:15

Góly: 3. Paulo Dybala, 29. Juan Cuadrado, 61. Cristiano Ronaldo, 87. Koffi Djidji (vl.) - 45+6. Andrea Belotti (pen.)

Turín opět patří jen Juventusu, protože domácí Stará dáma si s místním FC poradila velmi slušně a jednoznačně. Kromě Djidjiho, který se trefil do vlastní brány, za Juventus skórovali také Paulo Dybala, Cristiano Ronaldo a také Juan Cuadrado. Branka Belottiho byla spíš jen kosmetickou úpravou.

Dnešní utkání se neslo v duchu rekordů. Jeden z nich si připsal legendární brankář Juve Gigi Buffon, který nastoupil ke svému 648. zápasu v nejvyšší italské lize, čímž překonal dosavadního držitele prvního místa, Paola Maldiniho. A šanci zaskvět se v derby cítil také Cristiano Ronaldo, který za svou bohatou kariéru dal do sítí městských rivalů už 28 branek. Dnes se taky prosadil a potvrdil zlepšující se formu.

Prestižní a starobylé utkání začalo vycházet lépe Juventusu. A to už ve třetí minutě, kdy Juan Cuadrado nahrál na Paula Dybalu. Ten si míč zpracoval ve vápně, udělal prvnímu obránci povedenou kličku a s pomocí obránce zakončil mimo dosah brankáře Salvatoreho Sirigua.

Juventus navíc neustával a aktivním napadáním nenechal svému soupeři ani milimetr prostoru na tvoření hry. Z velké dálky se do míče opřel Danilo, na jeho ránu však zkušený Salvatore Sirigu dobře viděl. O chvíli později jeho pozornost vyzkoušel také Cristiano Ronaldo, pověstný svými dělovkami z větší vzdálenosti. Ani on ale nejprve nepochodil a jen si vylámal zuby na skvělém zákroku reprezentačního brankáře. Aktivnější Juventus byl neustále u míče a jasně přehrával svého soupeře.

Chvíli mu ale trvalo, než to dokázal doložit další brankou. Po pětadvaceti minutách z pravé strany z velmi ostrého úhlu pálil znovu Federico Bernardeschi a trefil jen boční síť. Pak už to ale přišlo. Po Pjanićově vybídce se k balonu dostal Cristiano Ronaldo, jenž nahrál do lepšího postavení Juanu Cuadradovi. Ten si nejprve zpracoval míč a pak jej přesnou ranou poslal k tyči - 2:0.

Do práce musel i dnešní oslavenec, brankář Buffon. Jeho pozornost vyzkoušel Simone Verdi, který pálil po půlhodině velmi dobře. Na ztělesněnou zkušenost si ale nepřišel. Ve druhé nastavené minutě pálil Simone Verdi na bránu a trefil při tom ruku obránce Matthijse De Ligta. Sudí to nejprve jen přešel, ale po shlédnutí videa se rozhodl pro penaltu. K ní se postavil Andrea Belotti a nemýlil se.

Dvacet minut před koncem sice Belotti padl ve vápně po střetu s Cuadradem, ale sudí správně penaltu nepískal. Veškeré naděje Turína nakonec zhatil Ronaldo. Po faulu Ainy se k míči postavil portugalský fenomén a jeho nádherná rána skončila až v síti! Definitivní konec nadějí Býků znamenala minuta 87., v níž se po centru ze strany od Danila opřel do míče Koffi Djidji, jenže ve snaze dostat míč mimo ohrožení si jej srazil nešťastně do vlastní brány!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC30243363:2675
2.SS Lazio30215466:3168
3.Inter Milán30197463:3164
4.Atalanta Bergamo30196583:3963
5.AS Řím301461054:4248
6.SSC Neapol301461048:4048
7.AC Milán301371039:3746
8.Hellas Verona301191037:3642
9.Bologna FC301181143:4741
10.US Sassuolo301171255:5240
11.Cagliari Calcio301091148:4639
12.Parma Calcio301161341:4039
13.ACF Fiorentina308101237:4334
14.UC Sampdoria30951636:5132
15.Udinese Calcio30881427:4332
16.Turín FC30941734:5631
17.Janov CFC30691537:5827
18.US Lecce30671738:7025
19.Brescia Calcio30561927:5821
20.SPAL 201330542123:5319

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo krásný gól z priameho kopu . To tu dlho nebolo

Reagovat
Arnar Resmusonn

Lazio doplatilo na úzký kádr a vzhledem k počtu zápasu do konce , je v ohrožení druhé místo, škoda.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
oli9

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

To Lazio se dalo čekat (ne teda 0:3) už minule s Torinem byli úplně marný

Reagovat
FORZAMILAN

Ten Čalův gól byl luxusní Zlatan se štěstím a Theo ve druhý půli zazdil pár tutovek. Jinak jsem teda nečekal, že Lazio bude tak slaboučký........

Reagovat
smazaný uživatel

Příště AC-Juve

Jediný zápas Juve proti těm "zvučnejším" co hrajou venku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teraz je to 'vonku/doma' viac menej jedno...

Reagovat
AC.Milan

Kebab se nějak rozehral poslední dobou

Reagovat
Eldarion

Pioliho tactical masterpiece.

Takticky je posledné zápasy bezchybný a aj ten nový systém presne ušitý na hráčov ktorých má k dispo je skvelý. Z Kessie-ho už konečne nikto nerobí Seedorfa, ale hrá to na čo aj reálne má a k Bennacerovi dokonalé CDM a včera si Milinkovica-Savica strčil v 1 minúte do vačku a vytiahol po zápase. Kjaer plus Alessio hrajú spolu skvele, paradoxne sme po návrate futbalu dostali 3 góly v 5 zápasoch od Lecce a Spalu ale od Juve, AS a Lazia 0 Hakan je ako úplne nový hráč, ešte stále to nie je top level ale už sa to tomu začína veľmi podobať. Btw. Donnarumma najviac 0 na konte a len potvrdzuje, že to je jednoznačne najlepší brankár v Taliansku a za pár rokov aj na svete.

Ak bude takto Pioli pokračovať do konca sezóny a aj tak miesto neho príde Rangnick tak neviem neviem...

Reagovat
Kaka14

V Taliansku pisu, ze Pioli a Zlatan podpisali "diablovu zmluvu" dovenu AC naspat do Europy a naoplatku sa s nimi rozlucime.... tak verim, ze po Piiolim bude mat urcite ponuky z inych klubov

Reagovat
Eldarion

Veru áno, myslím ale, že Pioli prekvapil viacero ľudí ako dokázal zdvihnúť ten tím. Dúfam, že si tým vyslúžil post v lepšom klube a nech sa mu bude dariť

Reagovat
Allianz_Arena

Lazio bohužel nevypadá dobře. Jinak bodově se s tím ještě něco dělat dá. Juventus hraje v Miláně bez svého nejlepšího hráče, poté má doma Bergamo. Jsou to potenciálně velmi reálné ztráty bodů do vzájemného zápasu Juventus - Lazio.

Reagovat
Pipo123

Videl som nejaké zostrihy zo zápasov a včera 2. polčas a ten team vyzerá úplne inak, hráči bez formy, Milinkovič nemá absolútne žiadnu kondičku, vždy v druhom polčase odpadne, pritom v prvej polovici sezóny si to dával, absencia Luliča a Ramosa je vidieť, Acerbi bol v prvej sezóne možno najlepší stopér v lige a teraz? Alberta síce vyhlásili za najlepšie hráča mesiaca, ale tiež už nie je v takej pohode. Som zvedavý na ďalšie zápasy, Inzaghi by to mohol odpískať a dať šancu mladším hráčom, tá kostra teamu je totálne v prdeli, hrajú každé 3 dni a je to na ich výkonoch vidieť.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Mě připadá, že Simone z nich vytáhl totální maximum co jen mohl ale to bylo nad rámec....strašně úzký kádr, není kdo střídat, nemají konkurenci a nemusí se tak ani bát že by seděli na lavce. Immobile je naštěstí záruka, nejméně to že bojuje neustále, i to že je střelec.

LM očividně bude, tak je otázkou rozšíří kádr? Jak moc?

Reagovat
smazaný uživatel

Gaglia MOTM este mu dajte kapitansku pasku buduci rok v 86 ho posle dole si moze vtedy celeho Vecina aj strcit. Lautaro tiez uplne mimo snad sa preberie. Ahhhh ta vitazna mentalita chyba ale pred tym kolapsom sa na to dalo pozerat... Skoda. Mozu aspon dat sancu mladikom, 2, 3 alebo 4 to je tak jedno, aspon maju po dlhej dobe istu CL (dufam :DDDDD) tak snad buduci rok aj nejaka trofej Toto presne uz vidim proti Getafe/ak nahodou postupia. Vstavil by som na to, actually si na to vstavim :DDD Je cas podat 'barak' chlapci

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Svěcený říkal, že v tom finálovým zápas o evr. ligu se nebudou nepočítat góly do tabulky střelců Tak nevím, mele píčoviny nebo je to pravda?

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Sorry, jsem jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Juve

... a tolik radosti od milánských, aaaa, what a weekend.

Reagovat
Furia Ceca

Atalanta dneska nic moc... S takovou můžou na výhru v LM zapomenout.

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Zark

kouzelné

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pina, Gogo

Reagovat
smazaný uživatel

Udine - Janov 2:2 (44. Fofana, 73. Lasagna - 81. Pandev, 90.+7 Pinamonti), Sampdoria - Janov 3:0

Nieco mi tu nevychadza

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja tam vidím Sampdoria SPAL

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ve výsledcích v expresce...

Reagovat
berliner

Janov CFC a Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to oba daj,to derby by mi v Serii A chybělo.

Reagovat
berliner

Pravda a hraje Janov CFC se svymi konkurenty spis venku nebo doma?

Reagovat
smazaný uživatel

Lecce a SPAL maj doma

Reagovat
berliner

Diky snad SPAL porazi, ten tym moc nemusim

Reagovat
pastal

Zlatý Zdeněk Zeman prohrávali jsme zápasy které jsme z 2:0 dojebali na 2:3 ale dalo se na to dívat!!tihle frajeři mají zákaz útočit nebo co to je za systém že máme brejk zastaví se otočí a dá to zpět na obránce :pray: hrajeme úplně priposrane snad jen levá strana hraje dobře Spina se hodně snaží za to Kluivert ten dávno neměl být na hřišti!! druhá půlka lepší te první zatím.Zaniolo jde na hřište :daje: aspoň něco pozitivního

Reagovat
Slavia10

Tohle ale není chyba Fonsecy, AS prostě ted má tým na 6-7 místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Fonseca momentálně neví, co chce hrát. Včerejší rozestavení není vlastní jemu ani týmu, ofenzivní dění se omezuje na rozehrávku do kraje nebo na stopery a nákop vpřed, je to stejná holomajzna jako za hipstera, a to včera Neapol v podstatě nenapadala a i tak ten tým nedokázal pořádně rozehrát. Není to rozhodně jen chyba Fonsecy, ale hra nemá řád, je strašně jednoduchá, na náhodu, a pokud soupeř pokryje Džeka, tak hráči nepřelezou ani půlku. K tomu absolutně chybí hra z první, každý se mazlí s míčem tak dlouho, dokud o něj nepřijde, jednoduché trojúhelníky neexistují a po fyzické stránce ten tým vypadá strašně.

Reagovat
smazaný uživatel

Armenia international Henrikh Mkhitaryan felt Roma suffered ‘an undeserved defeat’ against Napoli on Sunday and revealed the Giallorossi 'must improve mentally’.

“I think we played better than in previous games, it was an undeserved defeat,” Mkhitaryan told Roma TV. “We tried to give everything.

Je pěkně soudný tento tým.

Reagovat
Nuno čomes

Teď jsem koukal na včerejší sestřih. A co to jako bylo? Penalta pro Inter a ty červené (2. žluté) ? Tam snad ani u jednoho nebyl kontakt ne? Co to je za módu kurva

Reagovat
dave30

OT: Jak to je s dohráváním lig? Myslel jsem, že musí být dohráno do konce července. Nebo Itálie má vyjímku?

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to stihnou

Reagovat
dave30

38. kolo je plánované na 2.8.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím. Já viděl rozpis na 10 kol do 31.7.

Reagovat
dave30

I tak mají někteří 8 zápasů za 25 dnů...

Reagovat
smazaný uživatel

Reports are emanating this evening that a deal for Red Bull chief Ralf Rangnick to become Milan’s manager next season is done.

Rangnick’s proposed appointment has been the worst-kept secret in Serie A, with the only doubts relating to how much power he will have at Milan.

Now, Sky Sport Italia, Tuttomercatoweb and MilanNews.it and others are all running the same line, that Rangnick will take control of coaching, recruitment and even the Rossoneri’s medical department.

Sky, in particular, writes how CEO Ivan Gazidis has already informed technical director Paolo Maldini of the German’s arrival.

Reluctant to sack a Milan icon, Gazidis has offered him the role of club ambassador, which he is likely to turn down.

... To malo byt ako tajomstvo :DDDDDDDDDDDD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele