Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Motor Renaultu bude beze změn do konce roku

Motor Renaultu bude beze změn do konce roku

Tým má jiné priority

Šéf týmu Renault Cyril Abiteboul před začátkem sezony prozradil, že minimálně do konce roku počítá s aktuální specifikací motoru. Tým sice má podporu automobilky, ale v době pandemie je omezená a stáj má jiné priority.

"Musíme udělat kompromisy a něco i obětovat, abychom přežili v krizových podmínkách," vysvětluje Abiteboul. "Vypadá to na obrovské snížení plateb od formule 1. Zároveň komunikujeme se sponzory, kteří jsou sice loajální, ale čelí výzvám ve svých vlastních odvětvích. Rozhodli jsme, že pozastavíme vývoj motoru. V této oblasti se soustředíme pouze na hledání cesty, kterou se vydáme v budoucnosti. To znamená, že tento rok v této oblasti nebudou žádná zlepšení.

Mohu říci, že motor jsme v uplynulých letech dostali na dobrou úroveň, vydobyl si respekt a uznání. Musíme se soustředit na vůz a zároveň myslet na naši finanční situaci v příštích letech."

Opět jednou není zcela jasné, co Abiteboul myslel posledními slovy, která mají být vysvětlením. Pravděpodobně ale naznačuje, že tým bude letos šetřit, aby se příští rok naplno pustil do vývoje vozu nové generace. V jiném rozhovoru však naznačil, že při hledání náhrady za Daniela Ricciarda šetřit nemusí.

"Máme na seznamu několik lidí, která jsme již kontaktovali a jsou mezi nimi i velká jména," tvrdí.

Pokud za velká jména považujeme vítěze velkých cen, volní jsou Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen a Fernando Alonso.

Vývoj motoru teď pro tovární tým není prioritou, zákazník McLaren se s tím musí smířit.. Foto: Renault

Zdroj: FORMULE.CZ