Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel na návštěvě bez roušky

Vettel na návštěvě bez roušky

Norris chtěl ošálit teploměr

Sobota rozhodně nebyla Vettelovým šťastným dnem. Kromě debaklu v kvalifikaci ho postihla ještě jedna patálie. Zavinil si ji ovšem sám.

Bystré očko zachytilo exmistra světa v padoku v družném rozhovoru s pány Christianem Hornerem a Helmutem Markem od Red Bullu. Dopustil se tak hned dvou prohřešků. Jednak konverzoval bez ochranné roušky (jeho společníci na tom byli stejně), jednak se pohyboval v místech, kde neměl co pohledávat. Týmy totiž musejí dodržovat přísnou izolaci.

Zvláštní delegát FIA, mající na starosti problematiku ochrany před koronavirem, vzápětí zaslal Ferrari a Red Bull Racingu dopis, v němž je znovu vyzval k dodržování stanoveného režimu. Přitom však vyšlo najevo, že tím vyčerpal veškeré svoje možnosti. 

Fotografie, dotvrzující Vettelův prohřešek. Foto: archiv

Kodex chování v období ohrožení nemocí Covid-19 je sice pro všechny zainteresované závazný. Bez projevení souhlasu s jeho obsahem se nikdo nemůže účastnit závodů. Jenže jeho tvůrci pozapomněli na sankce. Takže Vettelovi a Red Bullu nic nehrozí, což je hodně špatný signál vyslaný vůči ostatním.

A jeden následovník se již objevil. Očití svědci tvrdí, že Lando Norris si před kontrolou na vstupu do padoku přikládal na čelo studenou láhev s pitím. Tedy na místo, na němž mu byla vzápětí měřena teplota… Trochu to začíná připomínat Kocourkov.

Zdroj: FORMULE.cz