Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Gibson Slash Goldtop 2020: speciál, prototyp, nebo „uniklý“ sériový model?

Na YouTube kanálu The Trogly’s Guitar Show, kde hlavní protagonista prezentuje a detailně rozebírá různé modely el. kytar, se před časem objevilo video demonstrující nový Gibson Slash Goldtop, který ovšem na webu nashvillského výrobce nenajdete. Nástroj byl zakoupen v americkém obchodu Sweetwater a dosud není jasné, zda se jedná o na výstupu z továrny „zbloudilý“ zakázkový exemplář, prototyp připravované novinky, nebo finální sériovou verzi, jež by měla doplnit edici Slash Collection tvořenou Les Pauly v úpravách Anaconda Burst, November Burst, Appetite Burst a Vermillion Burst.

Výsledky rozborky zmíněného modelu osazeného humbuckery Slashbucker a opatřeného kytaristovým logem Skully, včetně podpisu vygravírovaného do plastové destičky kryjící šachtu šroubu výztuhy krku se Slashovým oblíbeným profilem ’50s, dávají stoprocentní jistotu, že zkoumaný LP je originál. Spekulacím, že jde o chytrý marketingový tah Gibsonu, nahrává březnový příspěvek na Slashově instagramovém profilu, zobrazující Goldtop nesoucí jeho signaturu. Pokud vás zajímají konstrukční prvky a zvuk „uniklého“ Les Paulu, tak mrkněte na video.

Tagy Gibson Slash Gibson Slash Goldtop 2020

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY