Zlínským lezcům se dařilo, získali šest medailí i pět míst v reprezentaci

Nikola Králíková (Foto: Anton Malakhov)
ZLÍN - Na druhém nominačním závodu v lezení na obtížnost v Jablonci nad Nisou se lezcům ze zlínského klubu Vertikon velmi dařilo. Svými výsledky potvrdili, že patří mezi opravdovou špičku v republice, serveru Zlincz to za Vertikon uvedl Jiří Vlček.

Závod v Jablonci byl prvním po dlouhé době. „Naši závodníci se pilně připravovali, a to také bylo vidět na výsledcích. Až na jednoho všichni postoupili do finálových bojů, kde nakonec získali 6 medailí,“ konstatoval Vlček.

Zlato brali v kategorii chlapci A a junioři, stříbro získali v mužích a také v juniorech a bronzovou příčku obsadili v kategorii dívky A a mužích. Na tomto závodě, se také rozdělovala místa do reprezentace ČR. Tento rok se podařilo vybojovat místo v reprezentaci na obtížnost hned pěti zlínským závodníkům. „Do juniorské reprezentace nyní patří Nikola Králíková (kategorie A), Jan Knotek (kategorie B), Ondřej Slezák (kategorie A), Šimon Potůček (kategorie J) a Štěpán Potůček (kategorie J). Tři z nich budou reprezentovat i v dospělých (Nikola Králíková, Šimon Potůček, Štěpán Potůček). Tyto výsledky nás řadí mezi opravdovou špičku v republice,“ dodal Vlček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x