Rarita v zoo na Svatém Kopečku: Vláčkem mezi vlky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rarita v zoo na Svatém Kopečku: Vláčkem mezi vlky!

Územím vlků projíždejí návštěvníci ve výletním vláčku.
Územím vlků projíždejí návštěvníci ve výletním vláčku. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Stát tváří v tvář mohutnému bílému vlku Hudsonovu je opravdu zážitek. Zcela bezpečně si nyní tuto adrenalinovou záležitost mohou ve speciálním safari užít návštěvníci olomoucké zoo na Svatém Kopečku.

„Návštěvníci projíždějí územím vlků stejně jako jinými částmi safari ve speciálním vláčku. Bezpečnost pasažérů zajišťují brány, elektrické ohradníky a bezpečnostní v sítě v oknech vláčku,“ řekla mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská. Přestože je výběh poměrně rozlehlý, nemusí se prý návštěvníci obávat, že by se s žádným vlkem nesetkali. „Naši vlci jsou celkem zvědaví a přicházejí až k samotnému vláčku,“ uvedla Gronská. Vlčí safari v olomoucké zoo je jediné svého druhu v Evropě. Návštěvníci se v něm mohou potkat s osmi dospělými vlčími samci. Další vlky, samice s mláďaty, potom mohou pozorovat klasicky za plotem či z vyhlídky v sousedním výběhu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.