Po půlroce návrat k běžnému životu. Hokejista Philadelphie Lindblom překonal vzácnou chorobu

Hokejový útočník Oskar Lindblom z Philadelphie Flyers po půlročním boji s vzácnou rakovinou kostí úspěšně dokončil léčbu. Třiadvacetiletý Švéd v prosinci zjistil, že trpí Ewingovým sarkomem. Nyní se těší na návrat do běžného života, ale na zápasy NHL si musí počkat.

Tento článek je více než rok starý.

Philadelphia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oskar Lindblom

Oskar Lindblom | Zdroj: Reuters

„Ani nedokážu popsat, jak se cítím. Je to, jako bych měl narozeniny, Vánoce a další svátky najednou. Je mi skvěle,“ řekl Lindblom poté, co ve čtvrtek naposledy opustil onkologické centrum pennsylvánské univerzity a symbolicky zazvonil na zvoneček.

Linbdlom z Philadelphie musel přerušit kariéru. Lékaři mu diagnostikovali vzácnou formu rakoviny

Číst článek

Personál nemocnice se navlékl do triček s Lindblomovým jménem a číslem 23, hokejista jim na oplátku daroval svůj podepsaný dres. „Od rodiny po kamarády a fanoušky, nedokážu popsat, co pro mě jejich podpora znamená. Zejména na začátku to byly těžké časy. Všechna ta podpora mě ale uklidňovala, opravdu mi pomohla,“ citoval mladého Švéda server ESPN.

Spoluhráč českého útočníka Jakuba Voráčka se již v minulém týdnu vrátil na led a s několika hráči lehce trénoval. Dohrávka NHL po koronavirové pauze od konce července se jej nicméně týkat nebude.

„Uvidím, co teď bude. Nejdřív se musím vzpamatovat z chemoterapií, zatím nic neplánuju,“ dodal švédský hokejista. Než onemocněl, připsal si v této sezoně v 30 zápasech 18 bodů, toho 11 gólů. V nejlepší lize světa i v týmu Flyers je třetím rokem.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme