Hlavní obsah

Rodina se stěhovala, dům si vzala s sebou

Novinky, pal

Není zcela běžné, aby člověk viděl jet po obyčejné okresce čtyři traktory, které převážejí postarší dřevostavbu. Takový výjev se naskytl řidičům v Kambodži, kde se jedna rodina stěhovala a s sebou si vezla celé obydlí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tradiční khmerskou dřevostavbu vezli na traktorechVideo: AP

 
Článek

Vathana Thun, který projížděl 17. června po okresní silnici v provincii Kampot v Kambodži, nevěřil vlastním očím. A tak si pro jistotu celé setkání natočil. Proti němu totiž jely čtyři traktory, které vezly dřevěný dům.

Domek i s efektním bazénem si muž v džungli postavil takřka holýma rukama

Tipy a trendy

Času na natáčení měl řidič opravdu hodně, protože pozoruhodná jízdní skupina výrazně zpomalila provoz na komunikaci. Dřevostavba byla umístěna na dřevěných trámech, kdy každý z traktorů byl v jednom ze čtyř rohů domu.

„Co jsem viděl, tak ten dům musel být hodně starý a určitě měl pro rodinu velký význam. Takže jestli se museli přestěhovat, tak si zřejmě rozhodli vzít si svůj dům s sebou,“ řekl pro agenturu AP Vathana Thun.

Kambodža bude požadovat zálohu za vstup do země

Cestování

Dům je typickou ukázkou khmerské venkovské architektury. Ta však čelí dlouhodobému ohrožení. Nejprve ji vytlačovali Rudí Khmerové, kteří vládli v Kambodži v letech 1975 až 1979. V posledních letech ji zase vystrnaďují developeři.

Reklama

Výběr článků

Načítám