Hlavní obsah

Bilbao - Real Madrid 0:1Ramosova penalta rozhodla o výhře Realu v Bilbau

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili ve 34. kole španělské ligy na hřišti Bilbaa 1:0. Stejně jako v minulém zápase s Getafe rozhodl gólem z penalty Sergio Ramos. Barcelona večer odpověděla na vítězství vedoucího Realu a porazila Villarreal 4:1. Obhájci titulu ztrácejí na lídra španělské ligy čtyři body.

Foto: Vincent West, Reuters

Radost fotbalistů Realu Madrid po vítězném gólu. Střelec Sergio Ramos proměnil penaltu a Bílý balet vyhrál v Bilbau.

Článek
Fotogalerie

Pokutový kop pro lídra tabulky nařídil sudí v 70. minutě, kdy Dani García přišlápl ve vápně Marcela. Brankář Unai Simón sice vystihl směr střely, Ramos ale umístil svůj pokus přesně k tyči. Kapitán "Bílého baletu" tak potvrdil vynikající střeleckou formu, po koronavirové pauze dal už pátý gól v sedmém duelu a po restartu je nejlepším střelcem La Ligy.

Real si připsal sedmou výhru v řadě a po ligovém restartu je stále stoprocentní. Bilbao je osmé.

Foto: Jose Miguel Fernandez, ČTK/AP

Reakce barcelonské hvězdy Lionela Messiho během utkání španělské ligy.

Pro Villarreal začal domácí zápas s Barcelonou nešťastně, když si už ve třetí minutě vstřelil vlastní gól stoper Pau Torres. Ve 14. minutě vyrovnal 16. gólem v sezoně Gerard Moreno.

Obhájci titulu ale ještě do pauzy rozhodli díky gólům Luise Suáreze a Antoina Griezmanna, na obě trefy přihrál Lionel Messi. Hvězdný Argentinec prožívá v tomto směru nejúspěšnější sezonu v kariéře, na kontě má už 19 ligových asistencí. V závěru přidal čtvrtou branku střídající Ansu Fati.

Espaňol ztrácí po porážce 0:1 s Leganés na poslední nesestupovou pozici 11 bodů, příště ho navíc čeká derby na Camp Nou proti Barceloně. Leganés na předposledním místě naopak oživilo naději na záchranu, na 17. příčku má však manko sedm bodů.

Alavés odvolal trenéra

Po sérii pěti porážek ve španělské lize skončil u fotbalistů Alavésu trenér Asier Garitano. Vedení klubu ho odvolalo po sobotní prohře 0:1 s Valladolidem, po které má Alavés čtyři kola před koncem šestibodový náskok na sestupové pásmo. Novým koučem byl jmenován Juan Muňiz, kterého čeká hned na úvod těžká zkouška. V pátek se Alavés utká s vedoucím Realem Madrid.

Padesátiletý Garitano trénoval Alavés od loňského května. V nejvyšší soutěži předtím vedl jen tři čtvrtě roku San Sebastian. Jeho o rok starší nástupce Muňiz byl naposledy koučem Málagy, kde skončil loni na jaře.

Výsledky 34. kola španělské fotbalové ligy
Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Bilbao - Real Madrid 0:1 (73. Ramos z pen.)
Espaňol Barcelona - Leganés 0:1 (53. Silva)
Pamplona - Getafe 0:0
Villarreal - FC Barcelona 1:4 (14. Moreno - 3. vlastní Torres, 20. Suárez, 45. Griezmann, 86. Fati).

Reklama

Související témata: