V. Jeníkov obnovil nošení roušek, v obci je COVID-19

Ve Větrném Jeníkově byl potvrzen jeden pozitivní případ onemocnění COVID-19. Množství osob, které vykazují některé z příznaků nemoci je však více. K jejich testování dojde v pondělí 06.07.2020, výsledky budou k dispozic v úterý 07.07.2020.

Stambera.cz

„V případě jakýchkoli příznaků (žaludeční obtíže, ztráta čichu a chuti, zvýšené teploty, dušnost) okamžitě kontaktujte Krajskou hygienickou stanici (605 702 210),“ stojí v prohlášení vedení městyse Větrný Jeníkov.

Mateřská škola a školní družina, dle doporučení Krajské hygienické stanice, zůstávají v běžném letním provozu i nadále. „Je na rodičích, zda děti do zařízení umístí,“ uvedla starostka Martina Lisová.

Na základě domluvy s Krajskou hygienickou stanicí Větrný Jeníkov opět zavedl povinné nošení roušek a dodržování dvoumetrových rozestupů.

Do odvolání je uzavřena Pošta Partner, Místní knihovna, Úřad městyse, Točená zmrzlina Větrný Jeníkov, hostinec U Draka a Výstava RAF Czech Spitfire Club, spolek letecké historie v budově zámku.

„Průmyslové zboží i oba obchody s potravinami zůstanou otevřeny beze změny, podmínkou vstupu je rouška a dodržování rozestupů,“ upozornila starostka Martina Lisová.

Vedení obce Větrný Jeníkov žádá o zachování klidu a omezení sociálních kontaktů.

„Buďte, prosím, trpěliví a dodržujte nastavené podmínky tak, abychom společně zamezili šíření nemoci především mezi starší spoluobčany,“ dodala starostka Lisová.

Mimořádná protiepidemiologická opatření se týkají i ministra kultury Lubomíra Zaorálka, který nedávno Větrný Jeníkov navštívil (více zde). Hygienici nařídili vcelku mírná protiopatření (více zde).
Návštěva Magistrátu je možná pouze s nasazenou rouškou (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů