weby pro nejsevernější čechy

Eastern Tunes 2020 – Local Edition

V sobotu 4. července 2020 se v Mikulášovicích konal pátý ročník festivalu asijské kultury, letos v „nouzovém“ režimu s podtitulem Local Edition.

Po všech těch omezeních, opatřeních a odkladech, se kterými jsme se potýkali předchozí čtvrt roku, nezůstal vlastně na léto v plánovaných akcích kámen na kameni. Tenhle fesťák, byť nakonec v odlehčené verzi, je jedním z mála světlých okamžiků. Jasně, nemohli dorazit účastníci ze zahraničí, přesto se organizátorům téhle povedené akce podařilo spáchat program zajímavý a plnohodnotný.

A co je asi nejdůležitější – počasí jak na objednávku, stánky na svých místech, dílničky připravené, a i lidi nakonec dorazili, byť asi ne v takovém počtu, jako minulé roky.

Pro mne osobně – nejsem zrovna festivalový typ, nemám zas tak s čím porovnávat. Ale tady prostě někde natáhnete deku, nebo se jen tak svalíte do trávy. I když znáte nejmíň půlku lidí, co tu korzují, pokud nechcete, dají vám pokoj, pokud chcete, v pohodě přisednou. A už se mi dlouho nestalo, že bych bez obav na dece nechal válet jen tak svoje věci a šel v klidu koupit kus žvance, nebo si poslechnout o plánech na výstavbu Centra pro poznávání asijských regionů.

Takže i když jsem nevydržel až do konce a spálil se jak prasátko, konstatuji stejně jako loni – pokud to jen trochu půjde, příští rok zas, moc rád.

Fotky Tomáše Fúska pro Děčínský Deník ->

Eastern Tunes 2019 ->, Eastern Tunes 2017 ->

Tagy