Rocket Mortgage Classic – vyhrál Bryson DeChambeau

2361

PGA Tour – Rocket Mortgage Classic, Detroit, Michigan, USA
(2. – 5.7.2020, -6 hodin)

Neděle – finálové kolo
Bryson DeChambeau (-23) si nechal nejlepší výsledek na finálové kolo. Osm birdie a jediné bogey, se sérií tří birdie na posledních třech jamkách, přinesly nejlepší skore kola 65 ran. Smazal tři rány náskoku nadějného Matthewa Wolffa a porazil ho o tři údery. Došel si pro šestý titul na PGA Tour a odměnu 1,35 milionu dolarů.
Lídr předchozího kola Wolff byl po nepovedených prvních deseti jamkách s pět bogey a dvěma birdie tři rány nad parem a ani čtyři birdie na posledních osmi jamkách už nestačily. Přinesl 71 ran, o osm více než v předchozím kole. Musel se spokojit s druhým místem (-20) a částkou 817.500 dolarů.
Pro DeChambeaua je to další Top 10 v řadě, ale první vítězství od roku 2018 na Shriners Hospital v Las Vegas. „Přišlo po dlouhé době,“ řekl o svém vítězství.
Ve světovém žebříčku se posune o tři příčky na 7. místo.
Třetí pozici obsadil Kevin Kisner (-18).
Webb Simpson měl nevalná poslední dvě kola a skončil na 8. místě (-15).
Poslední den se blýskl Rickie Fowler. Díky eaglu, čtyřem birdie a jedno bogey stlačil výsledek na 67 ran, a poskočil o 28 příček na konečnou 12. pozici (-14).

Další umístění: 4. Willett, Hatton (16), 12. Wallace, Hovland (-14), 21. Matsuyama (-13), 53. Im, Finau (-9).

Konečné pořadí

Sestřih finálového kola

 

 

Matthew Wolf

Sobota – 3. kolo
Jednadvacetiletý Matthew Wolff zapsal ve třetím kole eagle, devět birdie a tři bogey, 64 ran, osm pod par. Vyklubal se z chumlu šesti hráčů na třetí pozici a postavil se do čela turnaje (-19). Wolff je veliká naděje světového golfu, stal se profesionálem teprve loni. Hned v prvním roce profesionální kariéry vyhrál 3M Open v Minnesotě. S Rickie Fowlerem tvořil tým proti McIlroyovi a Johnsonovi v květnovém  TaylorMade Driving Relief. Letos má za sebou tři Top 20.
Vede od tři údery před dvojicí Ryan Armour, Bryson DeChambeau (-16). Pokud vyhraje, stane se po Tigeru Woodsovi druhým nejmladším dvojnásobným vítězem PGA Tour.
„Okolo hřiště jezdil zmrzlinářský vůz. Vypadá to že pokaždé, když jsem ho slyšel, padlo birdie nebo jsem trefil putt,“ žertoval Wolff.

Webb Simpson ztratil vedení když ve třetím kole hrál o sed ran hůře, 71 a odsunul se na 8. pozici (-13).

Další pozice: 4. Power, Kirk (-14), 8. Hovland, Wallace, (-13), 13. Matsuyama, Hatton (-12), 30. Willett (-10), 59. Im (-7).

Leaderboard

Sestřih 3. kola

 

 

Webb Simpson

Pátek – 2. kolo
Vedení převzali světová šestka Webb Simpson a Chris Kirk, hráč ze třetí stovky světového žebříčku (oba -12). O třetí pozici se dělí šestice hráčů DeChambeau, Power, Wolff, Hubbard, Armour a Werennski, všichni se skore -11.
Patrick Reed došel druhé kolo pouze v paru a neprošel cutem (-2).
Cutem neprošel také obhájce loňského titulu Nate Lasley (-4).

Další pozice:  11. Wallace, Hatton (-9), 20. Hovland (-8), 30. Todd (-7), 42. Fowler (-6), 55. Willett, Matsuyama, Im, Finau (-5).
Cutem dále neprošli: Singh, Day, Davis, Grace, C.T. Pan, Uihlein, Snedeker, Schwartzel, Bezuidenhout, Kizzire, Noren.

Leaderboard

Sestřih 2. kola

 

 

Detroit Golf Club

Čtvrtek – 1. kolo
Američané Doc Redman, Scott Stallings a Kevin Kisner sdílí první příčku s výsledkem 65 ran, -7.
Největší favorit Bryson Dechambeau je pouze o ránu zpět na 4. pozici (-6).Výsledek složil z eagle, osmi birdie a čtyř bogey.
O dvě rány za čelem turnaje je další favorit Webb Simpson se skore -4.
Patrick Reed zahrál dvě pod par, 70 ran a usadil se na 68 místě (-2).

Další pozice: 4. Wallace (-4), 11. Fowler (-5), 25. Hatton, Todd (-4), 46. Finau, Hovland, Wolff (-3), 68. Schwartzel (-3), 87. Matsuyama, Watson (-1).

Leaderboard

Sestřih 1. kola

 

Detroit Golf Club

Úvod
První pětice světového žebříčku vynechává. Nehrají McIlroy, Rahm, Johnson, Thomas ani Koepka. Papírově nejlepšími hráči tak jsou šestka Webb Simpson, sedmička Patrick Reed a desítka Bryson DeChambeau. Kvalitu startovního pole dále doplňují  Hatton, Finau, Fowler, Matsuyama, Watson, Wolff, Todd, Hovland. Nehraje Tiger Woods ani Mickelson. Na čekačce je Alex Čejka.
Sázkové kanceláře věří nejvíce ve vítězství Brysona DeChambeau kurzem 6:1. Web Simpson má kurz 12:1, Reed 16:1. Český Tipsport vypsal na DeChambeaua 7:1, na Simpsona 12:1, na Reeda 17:1.

Hraje se na hřišti Detroit GC s parem 72 a délkou 6.670 metrů.
Dotace turnaje je 7,5 milionu dolarů, zhruba 179 milionů českých korun. Loni zvítězil Nate Lashley (-25).

Turnaj vysílá Golfchannel ve čtvrtek a pátek od 21 hodin, v sobotu a neděli od 19. hodiny.

Leaderboard

Odkazy:   Detroit GC   Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje 

 

M Open