COVID-19 ve Větrném Jeníkově: Chystají se nutná mimořádná opatření !

Větrný Jeníkov je prvním místem na Vysočině po uvolnění celostátní karantény, kde byl zjištěn výskyt nákazy COVID-19. Povinnost nosit na katastru Větrného Jeníkova dává tušit velikost starostí s výskytem nákazy COVID-19. Hygienici testují nemocné, kulturní zařízení jsou uzavřena. A to je začátek.

Může být i vyhlášena karanténa celé obce podobně jako v jarních měsících na Olomoucku. Ale to je krajní opatření.

Nejbližší dny a hodinu naznačí, jak přísná opatření bude nutné přijmout. Podle informací Občasníku onemocněl místní obyvatel Větrného Jeníkova, u kterého zatím není jasné „odkud si onemocnění dovezl“.

Kolem desítky obyvatel Větrného Jeníkova je testováno na výskyt onemocnění. Hygienická služba provádí trasování šíření nemoci.

Stambera.cz

Obecní úřad ve Větrném Jeníkově pravidelně informuje obyvatele o vývoji situace. Zprávy z mobilního servisu radnice se pak šíří i mimo obec.

Po osmačtyřiceti hodinách od zjištění výskytu nemoci bude vidět, zda-li hygienická opatření pomohla zastavit šíření nemoci. Nebo zda-li bude nutné opatření zpřísnit.

Klidný přístup radnice i obyvatel Větrného Jeníkova si zaslouží uznání, nelehkou situaci zvládají na výbornou. V záloze jsou připravena další opatření, ke zlepšení situace.

Oblasti Větrného Jeníkova podobně jako Karvinska a Frýdeckomístecka se nemusí týkat rozvolňování protiepidemiologických opatření vlády. Obnovení povinnosti nosit roušky ve Větrném Jeníkově hodně naznačuje.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů