Waiting for the Barbarians: Rylance, Depp a Pattinson chrání impérium před barbary

Příběh snímku Waiting for the Barbarians je inspirován stejnojmennou knihou držitele Nobelovy ceny J.M. Coetzee a může se pyšnit hvězdným obsazením v plné parádě. Hlavní roli si zde bok po boku střihnou Mark Rylance (Most špiónů, Dunkerk), Johnny Depp (Piráti z Karibiku, Sweeney Todd) a Robert Pattinson (Tenet, Maják).

Vysoce postavený úředník (Mark Rylance) se chystá na odchod do důchodu, ten mu však překazí příjezd drsného plukovníka Jolla (Johnny Depp), jehož úkolem je uhlídat barbary, aby nedošlo ke vzpourám a musí rovněž podávat zprávy o bezpečnostní situaci na hranicích. Nekompromisní Joll nezná žádné překážky a je plně odhodlám použít jakékoli metody k dosažení svých cílů. To celé ale následně vede ke ztrátě loajality úředníka vůči svému impériu. Ten se rozhodne zachránit zotročenou dívku a pomoct jí nalézt cestu zpátky domů.

Ve filmu si dále zahrají Greta Scacchi, David Dencik, Sam Reid, Harry Melling, Gana Bayarsaikhan a Bill Milner. Režie se ujal Ciro Guerra (Objetí hada) a zároveň se jedná o jeho první anglicky mluvený snímek. Scénáře se ujal samotný autor knihy J.M. Coetzee. Film produkují Michael Fitzgerald, Olga Segura, Andrea Iervolino s Monikou Bacardi.

Premiéra snímku Waiting for the Barbarians z afrického kontinentu bude na VOD 7. srpna 2020.

Zdroj: Samuel Goldwyn Films