Blýská se na lepší časy: Hotely se po uvolnění koronavirových opatření plní

Někde by dokonce mohla být letos lepší sezona než ta loňská
 

Hotely a penziony se po uvolnění vládních koronavirových opatření zaplňují, větší zájem o ubytování je v turisticky atraktivních lokalitách. Některá středočeská zařízení zaznamenala také zvýšenou poptávku po pořádání svatebních hostin.

Například penzion Kokořín v Kokoříně na Mělnicku má aktuálně zarezervovány téměř všechny červencové termíny. "Kromě pár dnů máme plno," řekl Dalibor Ullrych, který má rezervace v penzionu na starosti.

Zaplňují se i delší pobyty

Po obnovení provozu hotelů byla v prvních dvou víkendech obsazená zhruba půlka pokojů a teď už je několikátý víkend po sobě na sobotu a neděli zcela plno. Postupně stoupá zájem i o delší pobyty včetně všedních dnů.

Denně provozovatelé vyřizují několik rezervací. Podle Ullrycha by letošní letní sezona mohla být i lepší než ta loňská. Přispělo k tomu také to, že penzion vylepšil služby, což se odrazilo na zájmu klientů.

Přibývají také svatby

Velký zájem turistů pociťuje i Romantický hotel Mlýn Karlštejn v Karlštejně na Berounsku. „Jak se otevřely hotely, tak nám sem začali jezdit všichni, co se předtím doma nudili. Nápor už zažíváme delší dobu,“ uvedla recepční. Podle ní přibyly ve velké míře také svatby, které předtím kvůli koronavirovým omezením nebyly možné. „Máme svatby třikrát týdně,“ dodala recepční.

Více hostů je nyní i na Mladoboleslavsku v hotelech a penzionech poblíž Máchova jezera. „O sezoně je to samozřejmě jiné než mimo sezonu. Hosté sem jezdí hlavně české národnosti,“ řekla provozovatelka jednoho z menších zařízení.

KAM DÁL: Už jsou tady zase. Naučte se ovládat svůj strach z pavouků a zvítězíte sami nad sebou.

Klíčová slova: