Bohumín: Do centra ze Skřečoně objížďkou, kruhový objezd se opravuje

06.07.2020 11:04

Na bohumínské i přespolní řidiče čeká tento týden v Bohumíně týdenní uzavírka. Do a z centra se od pondělí 6. do pondělí 13. července dostanou objížďkou přes místní část Nová Ves nebo Záblatí.

Bohumín: Do centra ze Skřečoně objížďkou, kruhový objezd se opravuje
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Důvodem je oprava kruhového objezdu pod zdejším skřečoňským mostem. Ten se nachází na silnici I/67 na křižovatce ulic 1. máje, Lidická a Za Věží a vlastní a spravuje jej Ředitelství silnic a dálnic.

V rámci reklamací se bude opravovat celý povrch kruháče o rozloze tisíc metrů čtverečních a asi sto metrů navazující komunikace na ulici 1. máje. „S opravami začneme o státním svátku, kdy odfrézujeme veškerý původní povrch. Proto je nutná kompletní uzavírka. Pak budeme hledat trhliny a praskliny, které jsou důvodem reklamace, a ty vyfrézujeme ještě do větší hloubky. V dalších dnech pak vyčistíme komunikaci, obrubníky a připravíme vše tak, abychom mohli položit nové vrstvy asfaltu. Nejprve podkladové a pak finální. Pokud půjde vše dobře a nebudou nás trápit průtrže deště, tak by se provoz v místech mohl obnovit v neděli 12. července večer nebo v pondělí 13. července ráno,“ uvedl Roman Mičega ze společnosti Silnice CZ, která má rekonstrukci na starosti.

Kompletní uzavírka skřečoňského kruhového objezdu začne v pondělí 6. července od 5 hodin ráno a potrvá do pondělí 13. července do 5 hodin ráno. Místem projedou pouze vozidla integrovaného záchranného systému a příměstská autobusová linka č. 559 (Orlová – Dolní Lutyně – Bohumín), kterou využívá veřejnost pro cesty do práce a jezdí čtyřikrát denně. Autobus č. 560 mířící do Bohumína rovněž z Orlové přes Dolní Lutyni bude jako ostatní motoristé jezdit objízdnou trasou přes Opletalovu a Novoveskou ulici. Autobusové zastávky (Skřečoň-Rockwool a Skřečoň-pošta) se po dobu uzavírky přemístí na ulici 1. máje k náhradnímu označníku v blízkosti zdejšího kostela.

Kamiony mířící do bohumínských průmyslových podniků – Bochemie, Bonatransu a ŽDB - navede objízdná trasa na ulice Drátovenská a 9. května a kruhový objezd u Penny marketu v centru Bohumína, odtud se pak přes železárenský most dostanou po Lidické či Bezručově ulici do cíle. Bohumíňáci by proto v těchto místech měli v inkriminovanou dobu počítat se zvýšenou nákladní dopravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…