Dnes Středa - oblacno 9°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 10°C
Čtvrtek 25. 4. 2024
Svátek má Marek
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Koupaliště Petynka v Praze 6 se po rekonstrukci otevře za pár týdnů
Koupaliště Petynka brzy přivítá návštěvníky. Foto: P6

Koupaliště Petynka v Praze 6 se po rekonstrukci otevře za pár týdnů

Zrekonstruované koupaliště Petynka v Praze 6 se návštěvníkům otevře ve druhé polovině července, zhruba o měsíc později, než bylo v plánu. Rekonstrukce, která začala letos v březnu, se zpozdila kvůli koronavirové pandemii.

Koupaliště je po dokončení rozsáhlé rekonstrukce. Sezonu zahájí na přelomu července a srpna. V současné době probíhá testování bazénové technologie a kolaudační řízení.

„Práce zpozdila koronavirová pandemie, neboť vana bazénu byla objednaná z Itálie a po uzavření hranic ji nešlo dopravit do Prahy," uvedl mluvčí Prahy 6 Ondřej Šrámek.

Rekonstrukce a modernizace venkovního plaveckého bazénu na Petynce probíhalo od letošního března. Provedlaji  společnost Berndorf Baderbau, která také zhotovila padesátimetrovou vanu bazénu za téměř 27 milionů korun.

V rámci prací došlo ke změně povrchu padesátimetrového plaveckého bazénu a dojezdového bazénu tobogánu.

Dále se měnily i nášlapné povrchy ochozů po obvodu s výjimkou prostoru mezi bazénem a provozní budovou, tam už výměna proběhla dříve. Součástí prací byla i nezbytná úprava technologických rozvodů a technologie. Při rekonstrukci firma také zmodernizovala povrch u brodítek hlavního bazénu a před vstupem na tobogán.

Pro návštěvníky jsou také připravené nové sprchy a šatny v zázemí areálu. Horní tubus tobogánu je čerstvě natřený stejně jako obložení hlavní budovy a přibyly i nové opalovací rošty.

V rámci příprav na letošní sezonu byl pořízen také nový aquazorbingový bazén, dva stoly na ping-pong, houpačku, dvě elektrické čtyřkolky a sedmnáct matrací, které udělají tuto dráhu bezpečnější. V areálu přibylo sedmnáct tújí a došlo k zatravnění antukového hřiště.


Autor: red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

23. dubna 2024 v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Škola a školka hledají školníka

21. dubna 2024 v 10:05

ZŠ a MŠ Praha 4, Sdružení 1080 přijme do svého kolektivu od 1. srpna na hlavní pracovní poměr školníka. Jeho úkoly budou zahrnovat běžné údržbářské a provozní práce ve škole a na školním pozemku.

Další články
Nahoru