Kvůli covidu přišel o nohu, bojoval 95 dní. 41letý herec z Broadwaye nemoci podlehl

ČTK ČTK
6. 7. 2020 11:22
Kanadský herec Nick Cordero, známý z rolí na Broadwayi a z televizních seriálů, zemřel v noci na pondělí v Los Angeles na následky komplikací spojených s nákazou novým typem koronaviru. Jednačtyřicetiletý herec strávil poslední měsíce na jednotce intenzivní péče.
Nick Cordero vystupoval v mnoha muzikálech.
Nick Cordero vystupoval v mnoha muzikálech. | Foto: Instagram

S odvoláním na Corderovu manželku Amandu Klootsovou o úmrtí informují zahraniční média.

"Nemohu tomu uvěřit. Mám zlomené srdce. Nedokážu si představit, jak budeme žít bez něj," napsala Klootsová na Instagramu.

Její manžel bojoval s covidem 95 dní. Měl mnoho zdravotních komplikací, mimo jiné otravu krve a kvůli krevním sraženinám mu lékaři museli amputovat pravou nohu. Byl rovněž připojený na dýchací přístroje, upadl do bezvědomí a dostal dočasný kardiostimulátor.

"Bůh má v nebi dalšího anděla. Nick byl zářivým světlem. Každý ho měl rád, rád naslouchal i pomáhal. Byl skvělým hercem i hudebníkem. Měl rád svou rodinu a byl milujícím otcem a manželem," vzpomíná jeho manželka a matka jejich ročního syna Elvise.

Cordero vystupoval v mnoha muzikálech, za svou roli v muzikálu Výstřely na Broadwayi podle scénáře režiséra Woodyho Allena byl nominován na prestižní divadelní cenu Tony. Objevil se také v několika epizodách televizních seriálů Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti či Spravedlnost v krvi.

 

Právě se děje

Další zprávy