Koncerty kapel Chinaski, Wohnout a Divokej Bill i letní kino nabídne letos Český Krumlov

6. červenec 2020 11:27

Turistický ruch v Českém Krumlově se kvůli pandemii koronaviru téměř zastavil. Místní podnikatele i vedení radnice to přimělo zamyslet se nad tím, kam se město v posledních letech dostalo.

A začali přehodnocovat. Místo na zahraniční klientelu se letos v létě chtějí zaměřit na české rodiny. Tomu také přizpůsobili kulturní program.

Šest koncertů rozezní od 22. července do 19. srpna klášterní a pivovarskou zahradu. Právě to jsou místa, která letos v létě nabídnou hudbu všech žánrů a zábavu pro celé rodiny. Kromě koncertů třeba také programy pro děti, tajemné stezky a letní kino.

Čtěte také

Mezi vrcholy programu patří festival Jihočeská intermezza, na kterém vystoupí Jihočeská filharmonie společně s Ivou Bittovou, Danem Bártou nebo Beatou Hlavenkovou. „Jihočeská intermezza vážnou hudbu zjemní a možná i zpopularizují díky interpretům, jako je Dan Bárta. V zahradách se to rozezní a doplní to ostatní akce, takže může vzniknout krásná pestrobarevná nabídka pro návštěvníky i místní,“ těší se místostarosta Ivo Janoušek.

Dalšími lákadly budou koncerty kapel Wohnout, Chinaski a Divokej Bill nebo Tomáše Kluse. „Pak bude spousta menších akcí, kdy chceme rozeznít ulice města, vrací se festival staré hudby, uskuteční se festival komorní hudby. Velkou novinkou je letní kino, které dvakrát týdně nabídne promítání nejrůznějších dokumentů, aktuálních filmů, ale i starých filmů,“ dodává Ivo Janoušek.

Létem navíc podle něj kulturní sezóna v Českém Krumlově neskončí. „Na podzim začnou Svatováclavské slavnosti s folklorem a Mezinárodní hudební festival. Já se skoro domnívám, že pokud se všechno podaří, program začne nyní a skončí až o adventu,“ uzavírá.

Spustit audio

Související