Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Pes má mít své místo doma i na zahradě
Sdílet:

Pes má mít své místo doma i na zahradě

Psi
Všeobecné

Česká republika trhá rekordy v Evropě v počtu domácích mazlíčků. Ten, kdo se rozhodl pro pejska, by měl mít jasno, co s ním chce dělat a kde bude bydlet. Před výběrem psa, je dobré nastudovat povahu psa a jeho chování nejenom k lidem, ale i k ostatním psům, ať nejsme po roce překvapeni. Některá plemena jsou společenská, že si ani nedovedeme představit, že by pes s námi nebyl doma, ale pro některá plemena být doma, je nepříjemné. Je jim horko, chtějí volnost na zahradě, ale naopak, mají rádi svůj klid.

Pes většinu dne prospí, pokud k tomu má podmínky. Musí mít své místo, a to i na zahradě. Pokud žije venku, měl by mít svůj prostor, kam neprší, kde bude mít svůj pelíšek, misku s vodou a hračku. Takový prostor umožňuje zateplená psí bouda. Je bezpečná, není v ní horko a zima, a je snadno udržovatelná, protože i pejsek má rád čisto.

Důležité je najít správné místo pro boudu. Nejlépe někde pod stromem, aby na boudu nesvítilo celý den sluníčko, a z boudy se nastala sauna. Když nalezneme hezké místo, tak by mělo být v rovině, aby bouda nebyla vratká. Pes musí mít jistotu pevné země. Pejsek má rád přehled o tom, co se děje na zahradě u svých páníčků, proto by bylo fajn, boudu směrovat tak, aby pejsek z boudy viděl, co se děje, a navíc na něj nesvítilo sluníčko, když číhá ven.

Důležitým parametrem, je vybrat i správnou velikost boudy. Bouda by neměla být psovi ani malá, ani velká, poznáte to podle toho, že pes si musí v boudě stoupnout do vzpřímeného postoje a musí se v boudě pohodlně otočit. On si potom sám najde kout, kam se schoulí a bude spát. Otvor do boudy musí být také pohodlný a dostatečně velký, aby bylo psovi příjemné, zalézt si do boudy bez protlačování svého vlastního těla.

Velice důležitá je údržba psí boudy. Nejpraktičtější je střecha, která se dá vyklopit, a tudíž boudu můžeme zamést, vystříkat hadicí a nechat vyschnout a vyvětrat. Pes, který chodí na procházky, cvičí, má možnost si hrát, nikdy ve své boudě neudělá nepořádek, naopak, své místo si udržuje jako pelíšek.

Pokud máte psa, který chce trávit čas na zahradě a nechce spát doma, pořiďte mu praktickou dřevěnou psí boudu, a poraďte se s odborníkem, kde je pejskovi nejlépe.

Boudu na míru pro vašeho psa naleznete na www.psi-bouda.cz

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Petr Novák
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru