Nejnovější

Přehled týdne 29.6. – 5.7. 2020

Pondělí: Írán přišel s originálním nápadem, jak se pomstít USA za lednové zabití generála Solejmáního. Zavolali na Interpol a požádali o vydání zatykače na Donalda Trumpa. Samozřejmě, že to nevyjde, ale dovedete si představit tu srandu, kdyby to vážně fungovalo? – Kosovský prezident Hashim Thaçi popřel, že by někdy spáchal nějaké válečné zločiny. Je ale zcela jasné, že vysoce postavený politik v libovolné zemi bývalé Jugoslávie, který nemá na triku nějakou tu menší genocidku, je extrémně ohroženým druhem. – Německá policie přišla na stopu desetitisíců pedofilů, ale má to háček. Nikdo totiž neví, co jsou vlastně zač. Hold nemůžeme mít všechno. – Mezinárodní neonacistická skupina The Base přes internet rekrutovala teenagery. Tak to vidíte, vy se bojíte, jestli váš synek někde nekšeftuje s drogami a on se místo toho chystá na válku s nižšími rasami. (JL)

Úterý: V Rusku proběhlo nezávazné referendum o změnách ústavy. Ta má kromě jiných tradičních hodnot, jako je například víra v Boha, zahrnovat i tradici ruského autoritářství. Putin může být proto prezidentem až do roku 2036. Ještě by to chtělo dodat, že nová, zatím ještě neplatná ústava se už tiskne a prodává, ale všichni by si mysleli, že jde jen o vtip (nejde). – Německo přebírá na příštího půl roku předsednictví Evropské unie. Jde sice o naprosto legitimní a dá se říct až rutinní proces (pokud během toho půl roku nepadne vláda předsedající země, přičemž mi víme, o kom se tu mluví), ale čeští “vlastenci” k tomu budou mít určitě co říct. Vlastně jsou v tom natolik přesní, že by se podle nich daly seřizovat atomové hodiny. – V Hongkongu začal platit Zákon o národní bezpečnosti. Ten umožňuje velmi drakonické tresty za vágně definované zločiny a není divu, že Hongkongem zmítá další vlna protestů. Opravdu takhle vypadá stabilizovaná společnost pane prezidente? (Ogo)

Středa: Vladimír Putin během ruského referenda o změnách v ústavě prohlásil, že pandemie koronaviru ustoupila a vše je v pořádku. A ten kdo nesouhlasí, nechť se obratem dostaví do nejbližší věznice. – V Honkongu místní obyvatelé protestovali během každoroční připomínky předání asijského finančního centra Číně a to i přes to, že už vešel v platnost nový bezpečnostní zákon. Jsme s vámi, lidi. – Češi už nemusejí povinně nosit roušky. Sice jsou stále některé vyjímky, ale už si alespoň můžeme na veřejnosti z plna zakašlat. (VK)

Čtvrtek: Finské letectvo se vzdalo svastiky coby svého symbolu. To tak máte, když se snažíte očistit pošpiněný symbol, ale všichni vás stejně mají za nácky. – Americká policie rozehnala autonomní zónu uprostřed Seattlu. V bezpolicejní zóně se totiž nějakým zázrakem objevovalo nějak moc zločinu, i když starostka Seattlu trvá na tom, že šlo o velmi poklidný protest. – Američtí celníci zadrželi dodávku příčesků a paruk z Číny. Důvodem je podezření, že pocházejí z “převýchovných” táborů od Ujgurů, kteří nemají příliš na vybranou, jestli budou zmíněné paruky vyrábět. Neřekl bych ale, že pocházejí z jejich hlav. Vlasy podvyživených dětí příliš kvalitní nejsou. (JL)

Pátek: Donald Trump má zase problém. Trička, která jsou určená k propagaci jeho kampaně, mají na sobě orlici s roztaženými křídly držící v pařátech kulatou vlajkou USA. Podobnost s nacistickou orlicí čistě náhodná. Víme to, protože ta německá aspoň vypadala dobře. – Rusko si stěžuje, že Češi jsou mírní k neonacismu a zlehčují oběti Rudé armády. Ono co není přímo podporující rudoarmějce, to je jasný produkt neonacismu. Je hezké žít v černobílém světě. – V americkém státě Alabama se objevily koronavirové mejdany. Kdo se první nakazí, ten vyhrál a může pít až do smrti zdarma. Nějak se ty kupony na dva týdny volného chlastání uplatnit musí. – Francouzský premiér Édouard Phillip končí a s ním i celá vláda. Co spáchal tak hrozného, že podává demisi? Vražda? Znásilnění? Kdeže, jen jeho strana nevyhrává v komunálních volbách. (JL)

Víkend: Některé země začaly přejmenovávat ulice podle známých černochů. No dobrá, u nás to už známe. S každou změnou režimu přichází i změna názvu ulice. Ta naše byla kdysi Mičurinova, teď je Nová a zítra bude Nelsona Mandely. – Je to 75 let, co nás opustil státní prezident Emil Hácha. Názory na jeho osobu se různí, v době jeho smrti v tom však měli všichni jasno: Emil Hácha = Hitlerův brácha. – Podle zjištění CERMATu jen pětina deváťáků využije možnosti studovat na gymnáziu. To jste si toho teda všimli brzo, vždyť tomu tak bylo už za mejch mladejch let! – Rapper Kanye West se rozhodl stát americkým prezidentem. Sorry, chlapče, ale tobě hlas nedám. – Hledal jsem ve víkendových zprávách něco pozitivního, ale všude píšou jenom o nehodách na přejezdech. A proč se dějí? Je to prosté: červená znamená stop, a kdo to nebude respektovat, tak ten skončí. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 6.7.2020 v 19:03 | Odpovědět

    Mi víme? Opravdu?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*