Zverev rozšířil svůj trenérský tým o Španěla Ferrera, zatím jen na zkoušku

6. 7. 2020, 12:48
Aktuality 36
Dalším, kdo by měl Alexanderovi Zverevovi pomoci k vytouženému grandslamovému titulu, je bývalý třetí hráč světa David Ferrer. S aktuální světovou sedmičkou se dohodl na dvoutýdenní spolupráci, od září by měl být oficiálně představen jako nový kouč třiadvacetiletého německého tenisty.
Profily hráčů
A. Zverev a D. Ferrer

Zverev střídá trenéra už poněkolikáté. Před třemi roky v létě německé eso vedl jiný španělský tenista Juan Carlos Ferrero, o rok později další bývalá světová jednička Ivan Lendl. V obou případech však spolupráce trvala jen krátce.

Teď bude na vítěze 11 turnajů ATP dohlížet Ferrer, jenž to v žebříčku ATP dotáhl až na třetí místo a byl dlouholetým členem elitní desítky. Kariéru ukončil loni v květnu doma v Madridu symbolicky porážkou právě se Zverevem.

Ferrer by měl pomoci Zverevovi k vytouženému grandslamového titulu. Na akcích velké čtyřky to zatím jeho svěřenec nejdále dotáhl do semifinále (Australian Open 2020), maximem jeho kouče je finále French Open 2013.

Šance by měl mít letos ještě dvě. Kvůli pandemii koronaviru od března přerušená sezona se má rozjet zase v srpnu. Na přelomu srpna a září by se mělo bez přítomnosti diváků odehrát US Open, na konci září je na programu přeložené French Open.

Podle španělského deníku Marca se Zverev a Ferrer dohodli na spolupráci jen na příští dva týdny. Pokud si padnou do oka, v září by měl být Ferrer oficiálně představen jako Zverevův nový kouč.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
LordMutademus
To nebude fungovat. David byl dříč, makal naplno. Naproti tomu, Zverev je rozmazlená slečinka (něco jako Federer) Nevím no.
Reagovat
Grape
Chápu, nemáš rád Rogera, ale že to takto ventiluješ i u článku, který s ním nemá absolutně nic společného, to už je opravdu kumšt :D
Reagovat
Krisboy
Nehledě na to, že to rýpnutí nedává absolutně žádnej smysl :D

Ale když porovnáš kariéry a úspěchy Federera a Murraye, potom se té jeho frustraci nemůžeš divit :)
Reagovat
LordMutademus
Frustrace z Rogera? Ale jdi, Krysí gayboyi. :-)
Reagovat
peRFect
Ferrer je moc čerstvě po aktivní kariéře na to, aby mohl přepnout na německého fracka (přirovnání rovno k jeho chování) a začít ho trénovat tak jak jemu bude vyhovavat. Obávám se, aby si David ten tenisový důchod neznelíbil hned ze začátku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych pochopil roli tzv. superkouče tj. kouče, který byl taky aktivním hráčem, kdyby měl Zverev problém s určitým typem hráčů, nebo by prohrával GS finále, nebo by neproměňoval obrovské příležitosti, případně prohrával vyhrané zápasy.

Za mě Zverev nemá ve svých 23 letech ani elementární předpoklady budoucího šampiona. Na GS má problém s hráči ATP 50+. Odehrál 22 granslamů a do druhého týdne se dostal 2x.

To je prostě průstřel jako prase. Zverev za mě nemá mentalitu šampiona, podaří se mu pár turnajů ročně, ale v globále je to hráč, který je v TOP10 hlavně díky aktuální konkurenci na okruhu. Jeho soused v rankingu Berrettini asi hovoří za vše.
Reagovat
peRFect
Věkem vyspěje, ale zdali to bude ještě stačit, aby získal GS, to nevím. Možná nějaká haluz,walkover,obdobně jako Rafa v NY :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych vyhrál GS, tak si najmu hráče, který byl max. v jednom finále.

Ferrer je úplný protiklad Zvereva. Tomu není pomoci, musí se psychicky srovnat, tenis umí hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolko GS vyhral Vajda?..

Ty logik :)
Reagovat
sojka1
tak i vas strejda je na nule, jasne, ze to neni nutna podminka, ale jde o roli "superkouce", tedy uz o predani te prime a osobni zkusenosti, jak udelat ten posledni krok, tak maly pro cloveka, ale... :-))
Reagovat
sojka1
radeji samomluva... :-))) u tech superkoucu bych rekla, ze je pracovni nastroj i respekt, nejen k jejich osobe, odbornosti, ale primo i k jejich vlastnim titulum, a kdyz je ten hrac inteligentni a ne sebestredny magor, tak je tam urcite i strach... nebo lip zodpovednost, tlak, ze prece nezklamu, ze to musim dokazat, uz i kvuli takove legende....
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, naozaj nejde o rolu superkouča. Zverev najíma komplexný balíček s menom David Ferrer, nie superkouča. Najimat GS sampiona s vidinou GS zisku je tak krátkozraké.
Reagovat
sojka1
pokud jsi uz hotovy hrac i clovek, tak vubec podle me nejde o kratkozrakost, ale naopak o proziravost. Souhlasim vsak s tebou jednak co do hodnoceni Davida, jako skromneho a neuveritelneho drice a jednak je Sasha opravdu jeste mlady a nevycvalany kluk a nikdo nevime, kde mu co sepne.... nebo taky ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Sama si to povedala na záver.

Zverev ma daleko od hotového hráča.
Reagovat
sojka1
ja se ani nijak nehadam, jen jsem byla vzdycky presvedcena, ze Sashu trenuje jako hlavni trener tatik..
Reagovat
smazaný uživatel
Vajda není aktivní hráč, který převzal roli kouče.

Ferrer má Zvereva naučit vyhrávat GS když to sám neuměl.

To je podstata ty šmoulo.
Reagovat
smazaný uživatel
Podstata je, ze Zverev potrebuje najma ukaznit, a dospiet ludsky a Ferrer ako prototyp dríča, ktorý nevypustil fiftín je perfektnou ukazkou, ako v týchto veciach, ktore Zvereva zrazali dole dospiet.

Ale to by si musel vidiet trosku aj za horizont svojich limitov :)
Reagovat
paddy
Flákač s dříčem nenajdou společnou řeč. Důkazem toho je spolupráce s Lendlem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lendla si ako hráča nepamatam, ale neviem ci bol uplne Ferrerovsky typ.

Je to tazký profík, tvrdý.

Ale myslim, ze Ferrer sa mu bude vediet trochu viac oddať a chápať ho ako hráca.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty limite.

Zverevovi nepomůže ani svěcená voda, můj názor. Jeho strop je Masters, na GS prostě nemá mentalitu. Už je na vrcholu pár sezón a ještě se ani nepřiblížil úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepomoze ani svätená voda. To je velmi konstruktivny názor :)

Taký tvoj.
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, ale je to názor. Ty ses s názorem nepotkal nikdy. Jenom vytahuješ věci z kontextu.
Reagovat
Patik
Ty limite :D :D odstrelilo mi dekel do stratosféry :D
Reagovat
smazaný uživatel
Odstrelilo veru..Uz dávno.

O par dni na to si sa registroval na TP.
Reagovat
peRFect
Otázkou je, zdali vlastnost zabejčeného dříče lze komplexně naučit, nebo je prostě vrozená. Osobně si myslím, že ta druhá varianta.
Reagovat
Patik
Ferrer síce nezískal GS ale podľa mňa mal všetko čo bolo k tomu potrebné okrem samotného tenisu..jeho hra bola obyčajná žiadny výnimočný úder nič navyše..ale mal bojovnosť a mentalitu šampióna..myslím si že teda práve v tomto by mu mohol David pomôcť..
Reagovat
paddy
Mentalita nelze naučit, je vrozená
Reagovat
Patik
Možno nie..ale môže mu v istých veciach pomôcť..nasmerovať ho..namotivovať..pozdvihnúť psychicky..on vie najlepšie prečo práve Ferrer ako kouč...možno je tam niečo čo v ňom vidí..
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútny dríč, profesionál a tak trochu flákač. Zaujimavá kombinácia, som zvedavy a kvoli Davidovi drzim aj palce..

Je vidiet, ze Feru ako správny tenisový sialenec bez tenisu dlho neobstál..
Reagovat
Mantra
dají cigárko, popijí drink a pak si daj kondičně dvacet km výklus, Ferenc doběhne v klídku v suchém triku první a Zverev pochopí, že by měl začít makat
Reagovat
Patik
Hmmm..neviem..nemyslím si že toto je dobrá kombinácia..podľa mňa Alex je ten typ tenistu ktorý teda viac ako kouča potrebuje akéhosi mentora v živote a myslím si že túto úlohu doteraz dobre spľňal jeho otec..kouč možno vyladí nejaké problémy v hre ale jeho zlyhania a chyby pramenia z vecí s ktorými mu najlepšie pomôže práve jeho rodič..a teda toto je myslím si že jeho cesta kariérou..popri otcovi a po 30tke si nájsť možno superkouča..mal by to podobne ako Rafa so strýkom..a to je podľa mňa najlepší koučing..rozumel sa do tenisu a videl aj čo sa deje mimo kurt v rodine..je to veľká výhoda mať takého kouča..toto alex potrebuje...
Reagovat
sojka1
nejvic me pobavila gloska v expreskach, ze ma David Sashovi zvednout treninkovou moralku... :-)) pritom tohle je jedna z oblasti vnitrniho presvedceni cloveka a bez neho jde veskera vnejsi pomoc vnivec .....
Reagovat
Marduch
K vnitřnímu přesvědčení si člověk často musí dojít. A treba skrz uzsi uspolupraci s takovou osobností, která dokáže inspirovat a motivovat, prostě zabrnkat svěřenci na tu správnou strunu.. Dopredu bych to nezavrhoval... ;-))
Reagovat
sojka1
vzhledem k tomu, jake persony strida a David je takovy nevyrazny.... ale treba to bude nakonec jako v te pohadce, tahli, tahli, repu nevytahli... a zavolali mysku.... :-))
Reagovat
Marduch
Prisny psí čumák Lendl neuspěl, naproti tomu David je Španěl s cigarkem v puse mimo kurty a přesto na kurtu největší jezdič, za tu dvojjakost by se třeba mohl Sasha zachytit.. takže ano nechme se překvapit..
Reagovat
sojka1
vsak ano, je sice pekne zpovykany, mily Sasha, ale uspech mu preju....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist