Spoléháme hlavně na české turisty, hlásí zatím hotely na severu Čech

6. červenec 2020 12:26

Ubytovacím zařízením v Ústeckém kraji chybějí hosté z ciziny, hlavně ti z Německa. Zahraniční turisté mají zatím zřejmě obavy z vycestování a někteří ještě vyčkávají.

Provozovatelé hotelů proto spoléhají na tržby české klientely. Někteří mají ale naopak plně obsazeno kvůli dříve zrušeným rezervacím z doby koronavirové karantény. „Máme plno, protože se některé objednávky zrušily v březnu a v dubnu,“ řekla Michaela Hlaváčková, majitelka penzionu Přívoz v Hřensku na Děčínsku.

Hlaváčková dodala, že minulé sezony tvořili polovinu hostů Němci a ze čtyřiceti procent Češi, zbytek další cizinci. Letos majitelka očekává převážně Čechy. Rezervaci si podle ní letos udělala zhruba půlka zákazníků přes internetovou stránku Booking.com.

Situace v hotelu a pivovaru Monopol v centru Teplic se podle manažera restaurace Petra Šafárika vrací postupně k normálu. Hosté sundali roušky a chodí jich více. „Ale chybí nám zahraniční turisté,“ řekl manažer. Doplnil, že hotel nabízí 15 pokojů, kde se může ubytovat 25 lidí.

Restaurace na Větruši v Ústí nad Labem

S úbytkem klientely z ciziny oproti loňsku klesl počet návštěvníků i v hotelu na zámečku Větruše v Ústí nad Labem. „Je oproti předešlému červenci o dvacet devět procent nižší a v srpnu zatím o patnáct procent,“ informoval manažer hotelu Jan Dušek. „Máme skupiny zájezdů z Německa, ty stále čekají na úplné uvolnění na německé straně,“ připomněl Dušek. Hotel tudíž spoléhá na plánované svatby a turisty z České republiky.

Hotely od preventivních opatření proti koronaviru neupustily. Zajišťují zvýšený úklid a po objektech mají rozmístěny stojany s dezinfekcí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související