Hlavní obsah

Jako v akčním filmu: Na dálnici v Mexiku shořelo letadlo pašující drogy

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

Mexické úřady v neděli oznámily, že objevily na dálnici hořící menší letadlo, které ilegálně překročilo hranice. Na jeho palubě byly zřejmě stovky kilogramů drog, uvádí agentura Reuters. Záběry z místa vypadají, jako by se jednalo o scénu z některého ze snímků o drogových kartelech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na dálnici v Mexiku shořelo letadlo pašující drogyVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo z Jižní Ameriky zaznamenala armáda, když vstoupilo do mexického vzdušného prostoru. Okamžitě za ním vyslala stíhačky a k místu přistání na venkovské dvouproudé dálnici číslo 184 ve státě Quintana Roo pak vojáky, píše server BBC.

Ti zároveň nedaleko našli nákladní vůz, ve kterém bylo 13 balíků kokainu o celkové hmotnosti 390 kilogramů zřejmě pocházejících právě z letounu. Hodnota se odhaduje na 4,9 milionu dolarů (116 milionů korun).

Podle některých místních médií letadlo pro 15 pasažérů podpálili sami pašeráci poté, co byli konfrontováni vojáky. Úřady zatím oficiálně neoznámily, co bylo na palubě stroje a zda byl někdo zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám