Star Wars (Hvězdné války)
93/100 - 70×

Star Wars(Hvězdné války)

Kdysi dávno v předaleké galaxii… Touto legendární větou odstartovaly v roce 1977 Star Wars, jeden velký fenomén, který přetrvává doteď. Star Wars je příběh ve vzdálené Galaxii, kde spolu soupeří síly temných Sithů s dobromyslnými Jedii. Kdo zvítězí v galaktických bitvách? Spravedlivá republika, nebo lstivé Impérium?

USA | 1977 | Vysílá se
vysílání
11 sezón | | 120 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Fantasy
hrají
Laura Dern (Amilyn Holdo), James Earl Jones (Anakin Skywalker), Domhnall Gleeson (Armitage Hux), Jaime King (Aurra Sing), Shirley Henderson (Babu Frik), Jimmy Smits (Bail Organa), Wen Jiang (Baze Malbus), Bill Hader (BB-8), Bonnie Piesse (Beru Lars), Garrick Hagon (Biggs Darklighter), Nick Kellington (Bistan), Jeremy Bulloch (Boba Fett), Riz Ahmed (Bodhi Rook), Mark Hamill (Boolio), Anthony Daniels (C-3PO)

Oscar Isaac se již nechce vrátit do role Damerona ve filmech ani v seriálech na Disney+

Oscar Isaac se již nechce vrátit do role Damerona ve filmech ani v seriálech na Disney+

Sága Skywalkerů je u konce. Pro mnohé herce to byla prozatím konečná. Někteří sice doufají, že se v nějaké formě v budoucnu ještě objeví, zatímco jiní dělají za svými rolemi tlusté čáry. Oscar Isaac nemá ve filmovém průmyslu nouzi o práci, tak se k Dameronovi již vracet nechce.

21 9
6.7.2020

Oscar Isaac se za posledních pár let vypracoval v opravdu skvělého herce, který jistě nemá nouzi o práci. Celkem třikrát ztvárnil Poea Damerona, novodobého lídra Odboje. Jeho postava se stala poměrně oblíbenou (v porovnání s ostatními novými postavami) a prošla alespoň nějakým zajímavým a uvěřitelným vývojem. Přesto se jednalo o jednookého krále mezi slepými.

Možná všem tak trochu zůstala pachuť po poměrně zpackané Epizodě IX, takže nikdo moc neuvažuje o návratu. Máme více jak půl roku po premiéře a Oscar dostává na Star Wars neustále otázky. Řekl, že se rozhodně jednalo o velice důležitý milník v jeho životě a kariéře, nicméně to nyní vnímá jako uzavřenou kapitolu a do role Poea se nemíní vrátit v žádném dalším filmu.

(Poe Dameron z hlavní trojice sklidil asi nejméně nenávistivých komentářů. Foto: Disney)

Nabízí se otázka, zda by se třeba mohl objevit v nějakém z připravovaných seriálů pro Disney+, nicméně i to Isaac popřel. Již nemá zájem. Na závěr zavtipkoval, že pokud by ho něco donutilo změnit názor, tak asi to, kdyby si uvědomil, že potřebuje postavit ještě jeden dům, či něco podobného. Z toho lze vyvodit, že Isaac se do role vrátí pouze kvůli docházejícím penězům. Zatím to ale, zdá se podle všeho, nehrozí.

Toto stanovisko jistě spoustu fanoušků naštve, nicméně Isaac s rolí strávil celkem šest let. Ne vždy se jednalo o příjemnou zkušenost, protože tlak a očekávaní od fanoušků byly obrovské. Pro herce je někdy lepší, když hrají v méně známých filmech, které nejsou tak náročné na produkci a celkově fanouškovskou základnu. Přeci jenom jsou to lidé, kteří chtějí mít po práci klid a ne neustále řešit každičkou scénu, která se ve filmu nepovedla a která bude i několik let pořád dokola omílána.

Co říkáte na Isaacův postoj? Má postava ještě co nabídnout, nebo je vždy dobře, když se sám herec takto rozhodne v roli nepokračovat?

Zdroj: ComicBook.com

Diskuze /9

-Skinner-

Oscar je najžiadanejší herec z novej trilógie takže nemá potrebu sa vracať k SW. Navyše myslím, že bol nespokojný ako to dopadlo s vývojom jeho postavy.

6.7.2020 | 20:52:22
Railbot

Já myslím, že to nenaštve vůbec nikoho, nová trilogie totiž ani nikoho nezajímá. Což není nic proti Isaacovi.Herec je to jeden z těch lepších.

6.7.2020 | 22:27:58
Londo

Hlavně doufejme, že žádné filmy navazující na EViiil nebudou.

7.7.2020 | 9:18:13
LMDizajn

Lucas a Filoni chcu spravit z novej trilogie len odbočku z deja, dokonca sa hovori, že ju prepišu a tak nebude trilogia ani sučast canonu, iba ako alternativna verzia… Je to nepravdepodobne, ale ked už ani Lucas a Filoni nevedia s tou trilogiu spravit poriadok, ako dokazali pri prequels s clone wars, ktory perfektne doplnil dej a rozširil postavy.

7.7.2020 | 9:27:43
Svjatogor

Chlape!!! Trochu vděku postavě, která Tě vytáhla nahoru. :-\ :-P

#8 derill129
7.7.2020 | 17:42:53
SUFORAYSIS

Taky su pro aby to ŤÍPLI a ZDAREC!!!!!!! :-)

8.7.2020 | 0:02:00
derill129

#5 Svjatogor: ale jeho ta séria nevytiahla Oscar Isaac mal dosť filmov natočených aj pred star wars

11.7.2020 | 7:23:29
derill129

A to platí aj o Adamovi Driverovy. Len oj je kôly star wars a pre tých ktorý nevideli iné filmy pred star wars nedoceneý. Áni o ňom sa nedá povedať že by mal núdzu o filmy. Keď má čo hrať ale keď nie ako v Star wars

11.7.2020 | 7:27:24
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nejoblíbenější postavy

Reklama

Co se aktuálně děje

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Adam Driver: Vykoupení Bena Sola nemělo nastat, změna nastala až v průběhu natáčení

Ben Solo se v závěru sequelové trilogie dočkal pohádkového vykoupení a polibku na cestu do jedijského nebíčka. Nicméně prvotní plán byl úplně jiný. A neměl ho jen Colin Trevorrow, ale dokonce i J. J. Abrams. Kylo Ren se neměl vykoupit a naopak měl upevňovat svou pozici na temné straně Síly.

Zajímavosti

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Herečka Padmé Amidaly odmítá, že by George Lucas natočil alternativní konec Epizody III

Je libo alternativní konec, kde Anakin porazí Obi-Wana, svrhne císaře a bude vládnout Impériu on? Nebo ještě ujetější konec, kdy Padmé Amidala se postaví svému manželovi a připraví ho o život? Natočila se někdy takováto scéna pro Epizodu III, nebo jde jen o fámy fanoušků?

Plakát

Plakát

Narozeniny herců

Filtr seriálů








Reklama