Plzeň: Odbor sociálních služeb vyhodnotil akční plány posledních dvou let

06.07.2020 17:17

Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně zorganizoval setkání, na němž se sešli poskytovatelé sociálních služeb, zástupci města, krajského úřadu a dalších institucí veřejné správy i odborná veřejnost. Účastníci vyhodnotili akční plány sociálních služeb pro období 2019–2020 a diskutovali nad prioritami pro roky nadcházející.

Plzeň: Odbor sociálních služeb vyhodnotil akční plány posledních dvou let
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Více než 150 účastníků ve čtyřech pracovních skupinách bylo v uplynulém týdnu informováno o tom, co se v našem městě za poslední dva roky v sociální oblasti podařilo a byl jim dán prostor pro jejich připomínky, názory, náměty i kritiku. Atmosféra byla dělná, diskuze věcná a zájem společný – spokojený klient, spokojení občané našeho města poptávající službu," uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

„Jednání pracovních skupin, celý proces a navržená opatření jsou fundamentem a pro nás nezbytnou součástí tvorby koncepčních dokumentů a nastavení optimální podoby rozvoje služeb. Nedílnou součástí je i aktuální výzkumná zpráva, zpracovaná za tímto účelem katedrou sociologie Filozofické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, která mapuje spokojenost a potřeby občanů města Plzně právě v oblasti sociálních služeb a návazných aktivit. Řada návrhů zároveň rezonuje s nedávným mimořádným stavem, který rozšířil spektrum zájmu, pomoci i klientskou základnu. To vše je třeba v nových akčních plánech zohlednit," upřesňuje Alena Hynková, vedoucí pořádajícího odboru.

Veškeré výstupy z jednání zmíněných týmů, soustředěných na zkvalitňování služeb pro seniory, zdravotně postižené, rodiny a osoby ohrožené sociálním vyloučením nebo cizince, budou Odborem sociálních služeb Magistrátu města Plzně zpracovány do akčních plánů a po schválení v orgánech města zveřejněny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…