Opilá žena, která smetla policejní vůz, měla ujíždět od jiné nehody

Policejní auto, ve kterém zahynul jeden policista a další dva se vážně zranili.

Policejní prezident Jan Švedar se vyjádřil k nedělní tragické nehodě

Opilá a zdrogovaná řidička v neděli večer doslova smetla policejní vůz. Jeden policista při srážce zemřel. Další dva skončili s těžkými zraněními v nemocnici. Žena, která si zatím obvinění nevyslechla, podle našich informací ujížděla od jiné nehody. Policejní prezident Jan Švejdar se pro CNN Prima NEWS vyjádřil, že je pro něj příslušník sboru hrdinou.

„To, co se v neděli stalo našim kolegům, je tragédie pro celou policii. Já osobně nikdy nepochopím, jak může někdo usednout za volant pod vlivem alkoholu nebo pod vlivem návykových látek,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní prezident Jan Švejdar s tím, že řidička byla podle předběžných informací pod vlivem obojího a nyní čeká v policejní cele na sdělení obvinění.

Policisté navíc podle našich informací zjistili, že řidička krátce před tragickou nehodou bourala ještě jednou, a to v Lumírově ulici v pražských Nuslích. Než narazila do policejního vozu, ujela minimálně šest kilometrů.

Dvaatřicetiletý policista, který při střetu zemřel, byl u policie teprve něco málo přes rok. „Měl krátce po nástupní škole. Jeho smrt se sice jeví jako zbytečná, ale ono tomu tak není. Pro mě každý policista, který umře ve službě při plnění úkolu pro tuto zemi, je hrdinou, a tak to prostě navždy zůstane,“ upřesnil Švejdar.

S jeho rodinou je policie v kontaktu a hodlá jí pomoci, jak jen to bude možné. Navíc probíhá i jednání o pohřbu s poctami. „Otázka toho, jaký bude pohřeb, je momentálně projednávaná a samozřejmě pokud bude rodina souhlasit, tak bude policejní pohřeb se všemi poctami,“ doplnil.

Řidička mohla jet i 200 km/h, obvinění zatím nepadlo

Policejní vůz náraz doslova sešrotoval. „Z těch prvotních informací rychlost řidičky, která narazila zezadu do policejního vozidla, musela být opravdu veliká. Dokonce jsem slyšel i cifru 200 km/h, což se vyšetřováním možná potvrdí, možná ne. V každém případě ten náraz byl tak veliký, že to zdevastovalo v podstatě celý vůz, který byl rok starý,“ informoval Švejdar.

Co se týče zdravotního stavu dvou dalších zraněných policistů, jednoho by podle Švejdara měli převézt do Ostravy a druhý je momentálně po operaci.

Policisté řidičku po nehodě zadrželi a převezli na služebnu, později si podle informací ČTK stěžovala na bolest ruky a byla převezena na pozorování do nemocnice. Obvinění zatím nepadlo. Policie ho může podezřelému sdělit až v okamžiku, kdy není pod vlivem žádných návykových látek.

Tagy: