Strašné: Feministky z Black Lives Matter zablokovaly dálnici. Bílé auto srazilo dvě z nich. Jedna na místě mrtvá, druhá umírá. Unikátní VIDEO z mobilu oběti. Za volantem byl černoch. Média mlčí, protože…

Ke strašlivé nehodně došlo o víkendu Seattlu, který proměnili aktivisté z Black Lives Matter v okupační zónu. Při blokaci dálnice srazil projíždějící bílý Jaguár dvě aktivistky. Na mobilu jedné z nich se dochoval okamžik nárazu. Upozornění: následující video obsahuje drastické záběry.



Video 10 vteřin: Feministické radikálky z Black Lives Matter obsadily dálnici. Auto srazilo dvě z nich. Jedna je mrtvá, druhá umírá v nemocnici.

Děsivý záběr smrtelné nehody z mobilu jedné z obětí.

Černoch Dawit Kelete (27) v bílém Jaguaru se tak tak vyhnul dvěma vozidlům, která blokovala dálnici, vedoucí skrze město Seattle. Vozy tam umístili aktivisté, kteří již měsíc okupují centrum města a vyhlásili v něm svůj stát ve státě s názvem C.H.O.P.


Aktivistky z feministické odnože Black Lives Matter obsadili dálnici

Řidič bílého Jaguáru byl zatčen krátce po nehodě.

Řidič se vyhnul vozům, napříč blokujícím dálnici, ale prchajícímu davu se mu vyhnout nepodařilo. V plné rychlosti narazil do dvou aktivistek hnutí Black Femme March, které je součástí Black Lives Matter. Obě aktivistky byly bělošky.




Aktivistka (24) zemřela v nemocnici. Ta vpravo (32), která blokaci dálnic natáčela, bojuje v nemocnici o život

Těla po nárazu letěla vzduchem

Jedna z nich jménem Diaz Love (32) blokaci dálnice natáčela na Facebook v živém vysílání s názvem “Black Femme March obsazuje dálnici”.

Těsně před nárazem se ozývají výkřiky “Auto! Auto!”, pak zazní skřípění pneumatik a zvuk nárazu. Aktivista Diaz Love byla bojuje v nemocnici o život. Druhá Summer Taylor (24) byla po převozu do nemocnice prohlášena za mrtvou.




Aktivistky nad nehybnými těly obou obětí

Řidič, který byl v Jaguáru sám, se pokusil ujet. Jeden z demonstrantů však nastoupil do auta, které tam bylo původně jako zátaras a pronásledoval řidiče asi kilometr. Zastavil ho tak, že ho předjel a smykem mu zatarasil cestu.


Armáda čistí Seattle

V Seattlu pokračují nepokoje po smrti černošského dealera drog George Floyda v Minneapolis (25. května), které vyvolalo celonárodní protesty.




Zatčeny byly desítky lidí, protože demonstrace v Seattlu pokračují i poté, co policie a armáda vyčistila v centru města zónu C.H.O.P. (Capitol Hill Occupied Protest) – tedy šest bloků, o nichž demonstranti prohlásili, že jim teď patří.


Mainstreamová média o události neinformují vůbec, či jen zcela okrajově, a to zřejmě proto, že za volantem bílého Jaguáru byl černoch.

Black Lives Matter se netají, že cílem jejich protestů je svržení prezidenta Donalda Trumpa. Hlásí se k marxistické a maoistické ideologii.



close
Arfa.cz: Aby ti už neunikl žádný příběh