Hlavní obsah

Vrcholný dostih v Lysé vyhrál po těsném finiši opět Aeneas

Lysá nad Labem

Hlavní dostih mítinku v Lysé nad Labem vyhrál po strhujícím souboji šestiletý hnědák Aeneas a s žokejem Janem Kratochvílem obhájili v Memoriálu Evy Palyzové loňské prvenství. Svěřenec Josefa Váni staršího v dramatickém finiši těsně předstihl o pět let staršího Sztorma. S Kratochvílem dosáhli v 4600 metrů dlouhé steeplechase crosscountry na třetí společné vítězství.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Josef Bartoš na koni Silk, Marek Stromský na koni Sztorm, Rostislav Benš na koni Tamas, Lukáš Matuský na koni Mustamir a pozdější vítěz dostihu Jan Kratochvíl na koni Aeneas překonávají Irskou lavici.

Článek

Do cílové roviny přitom vběhl se zhruba jednodélkovým náskokem soupeř s Markem Stromským. Těsně před tím měli oba lídři potíže na předposlední překážce.

"Aeneas ale ukázal, že už má nějaké zkušenosti, a ustál to. Pak se tam dostal Mára přede mnou, tak jsem musel počkat, jiná možnost nebyla, než ho objet. Zkusil jsem to až v cílový rovině a on zabojoval a vyhrál o nějakou půldýlku," řekl v České televizi Kratochvíl, který dostih vyhrál potřetí za sebou. V roce 2018 to dokázal s Buonarrotim.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Thomas Boyer s koněm Nick (vlevo) a Lukáš Matuský s koněm Mustamir po pádu na Irské lavici. Uprostřed je Jan Odložil na koni Larizano.

Dostih dokončili jen čtyři koně z osmi startujících. Třetí se ztrátou osmi délek doběhl Larizano.

Reklama