Ministr Zaorálek je negativní na COVID-19 z Větrného Jeníkova

Městys Větrný Jeníkov oznámil výskyt onemocnění COVID-19. Rozběhla se řada mimořádných opatření, která se dotknou desítek obyvatel. Včetně ministra kultury Lubomíra Zaorálka.

„Po poledni mi telefonoval hejtman Vysočiny Jiří Běhounek a řekl mi, že je mu to líto, ale má pro mě nepříjemnou zprávu. Byl jsem prý vytrasován jako někdo, kdo 26. června strávil ve Větrném Jeníkově delší čas ve společnosti člověka, který je nakažen koronavirem COVID-19,“ sdělil ministr Zaorálek na sociální síti.

Hejtman Běhounek informoval ministra Zaorálka o dalším postupu:

„Řekl mi, že mám vyčkat doma, a že mi budou volat hygienici s dalším postupem. Tak se i stalo a já nakonec skončil na výtěru u pojízdné záchranné služby na Ostravě – Jihu,“ uvedl ministr Zaorálek.

Stambera.cz

Výsledek testu na COVID-19 se dozvěděl Zaorálek už po pár hodinách.

„Výsledek je zaplaťpánbůh negativní. Prý je to na 99,9 procent. Tak se po půl dni stráveném v nejistotě vracím do Prahy a zítra do práce. Jsem moc rád, že nezkomplikuji život svým blízkým, spolupracovníkům a všem, se kterými jsem v posledním týdnu osobně jednal,“ dodal Zaorálek.

S tím návratem do práce to u ale nebude tak žhavé. Hlavní hygienička ČR J. Rážová, která si ještě situaci ve Větrném Jeníkově ověřovala u krajské hygieny na Vysočině a doporučila, aby ministr Zaorálek zůstal ještě čtyři dny doma a byla tak dodržena čtrnáctidenní karanténa kvůli inkubační době COVID-19. „Zůstávám tak doma v Ostravě a v pátek muset muset absolvovat ještě jeden test na koronavirus a pokud bude opět negativní, budu moci zpět do práce,“ dodal ministr Zaorálek.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů