Banes Motor České Budějovice
07.07.2020, Filip Kortus

Všichni jsme na stejné startovací čáře, říká dorostenec Filip Petrásek

V uplynulém ročníku patřil k hlavním oporám dorostu. V základní části dokonce ovládl bodování svého týmu, produktivní byl i v nadstavbě. Útočník Filip Petrásek zažil povedený ročník, ve kterém si stihl připsat i první reprezentační starty. Nyní se připravuje na novou sezonu, která už brzy začne prvními přípravnými zápasy.

Už od karantény se mladý útočník začal připravovat na novou sezonu v extralize dorostu. „Nejprve jsem trénoval sám, poté s Kubou Novákem z juniorky. Od té doby, co nám trenéři posílali tréninkové plány, jsem jel podle nich,“ popisoval.

I s dorosteneckou kategorií začal od suché přípravy pracovat kondiční trenér Petr Červený a jeho svěřenci včetně Filipa Petráska si spolupráci s ním velice pochvalují. „Je to s ním skvělé, baví nás to. Silové tréninky má velmi dobře připravené. I když to bylo někdy náročné, tak jsme to zvládali,“ pronesl.

Společně s ostatními absolvoval i první tréninky na ledě, které přišly už v červnu. „Těšili jsme se, až poprvé vyjedeme. Doufali jsme, že si i trochu odpočineme, ale nic takového nepřišlo,“ přiznal s úsměvem.

Stejně jako v loňském roce, tak i letos absolvovali dorostenci soustředění na Lipně. „Strávili jsme celý týden pohromadě a užili jsme si to. Neměli jsme mobily ani žádnou jinou elektroniku, ale nebyl s tím žádný problém,“ řekl.

Pro Petráska to bude v dorostenecké soutěži už třetí sezona. Už dopředu počítá s tím, že se od něho bude očekávat větší odpovědnost. „Hlavně kvůli mladším hráčům, pro které to bude premiérový ročník v dorostu. Jinak ne. Všichni jsme na stejné startovací čáře a uvidí se, kdo si místa v sestavě vybojuje.“

Rodák ze Soběslavi je v širším kádru reprezentační sedmnáctky, která se v druhé polovině července vydá na tři přípravná utkání proti Švýcarsku. „Zatím figuruji mezi náhradníky, ale doufám, že se nakonec dostanu mezi hráče, kteří k zápasům odcestují,“ věří.

V uplynulých dnech přišel národní tým do sedmnácti let o neoficiální mistrovství světa v Kanadě. Zámořští organizátoři ho dopředu zrušili. „Je to škoda. Starší kluci říkali, že je to skvělý turnaj a velký zážitek, tak nás mrzí, že se tam nemůžeme podívat,“ dodal na závěr.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....