Jana Preissová působí i na stará kolena jako křehká blondýnka. Vnitřně ale musí být strašně silná. V životě už prožila mnohé a to největší trápení jí způsobila láska. Před lety totiž prasklo, že měl její manžel Viktor Preiss milenku. Z utajovaného poměru vzniklo nemanželské dítě. Preiss měl údajně ženě zaplatit za mlčení, ale některé věci se prostě ututlat nedají. Dívenka, se kterou měl poměr dvacet let, ho posléze začala vydírat.

Preissová se s tím snažila vyrovnat, jak nejlépe jen mohla, ale manželskou křivdu měla někde hluboko uvnitř sebe. Herečka čím dál častěji propadala depresím. Podle hereckých kolegů tomu přispíval i fakt, že se nedokázala vyrovnat se stárnutím. V sedmdesátých a osmdesátých letech totiž platila za sexsymbol, ale s věkem jí tento status už prostě přestal patřit.

Viktor Preiss měl dlouhá léta milenku

„Nechci se na sebe dívat do zrcadla. Podle mě už nikoho nezajímám a já nemám ambice to měnit. Prostě nejsem ctižádostivá,“ uvedla pro deník Blesk. Tím vlastně potvrdila, že už si nepřipadá tak krásná jako dříve. Za ztrhanou tvář mohou i složitá životní období se synem Martinem.

Ten na tom také nebyl psychicky nejlépe. Své problémy často zapíjel alkoholem a společně s antidepresivy to nebyla příliš dobrá kombinace. Pod vlivem alkoholu dokonce jednou způsobil nehodu a po hádce s manželkou šel do lesa s nožem, kde vyhrožoval, že se zabije. Následně nastoupil do psychiatrické léčebny, kde se se svým stavem snažil něco dělat.

Krizi s manželem nakonec ustáli

Nyní to vypadá, že jsou deprese všech členů rodiny zažehnány a všude je cítit jen pohodová atmosféra. „Přece se nemohl ztratit ten kluk, kterého jsem kdysi potkala na schodech. A ve mně je pořád ta holka. Stále je v nás láska a doufám, že bude až do smrti,“ řekla Preissová v rozhovoru pro web Národního divadla. O vztahu s Preissem tedy zjevně nepochybuje.

Do povědomí českých diváků se Preissová zapsala jako jedenadvacetiletá rolí půvabné provazochodkyně v Rozmarném létu, následně pak rolí starostlivé maminky ve filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny.