7. 7. 2020 08:24 − 4203× − 0

Štolfa – Hawel: Na Rally Bohemia se Škodou Favorit

Rally Bohemia bude letos první soutěží zařazenou do Mistrovství České republiky.

Vedle soudobých vozů zde odstartují i Legendy a také vozy Mistrovství ČR historiků. Ve startovní listině se vozem Škoda Favorit bývalé třídy A 1300 představí Jindřich Štolfa se Zdeňkem Hawlem.


Rally Bohemia 1992

"Na Bohemce odstartujeme se zapůjčenou Škodou Favorit. Jedná se o špičkově připravený vůz, pocházející z dílny Vlastimila Čuřína. Náš nově připravovaný závodní speciál je stále ve fázi přípravy. Moc se na návrat za volant soutěžního Favoritu těším," přibližuje změnu techniky ex-tovární jezdec Jindřich Štolfa. A bude to návrat do tohoto vozu opravdu nostalgický. Posádka Štolfa – Hawel s ním dosáhla na první velké úspěchy. Ve fantastické sezóně 1991 skončili v celkovém pořadí Mistrovství ČSFR na třetím místě a stali se mistry v prestižní kategorii A 1300. Třešničkou na dortu pak bylo absolutní vítězství v Rallye Gemer Dobšiná.

"Jindrovi tohle auto náramně sedlo do ruky a dokázal s ním zajet i řadu dalších skvělých výsledků nejen na domácích tratích. V Krumlově jsme dojeli druzí a v Příbrami třetí absolutně. Další kvalitní umístění pak zajel s Mirkem Fantou," vzpomíná na období s Favoritem spolujezdec Zdeněk Hawel. A právě na Bohemce uplyne neuvěřitelných osmadvacet let od chvíle, kdy se naposledy objevila na startu "trojkombinace" Štolfa, Hawel, Škoda Favorit.


Z testu před letošní Rally Bohemia

Jindřich Štolfa jel Bohemku dvacetkrát, Zdeněk Hawel více jak desetkrát a oba ji považují za svojí domácí soutěž. Majitel vozu Vlastimil Čuřín se v rally pohybuje od roku 2012 a většinou ho naviguje Václav Vorel.

"Letos je to se sponzory díky "coroně" všeobecně horší a my jsme rádi, že se můžeme spolehnout na pomoc zejména firem Böllhoff s.r.o., Ekoflora Liberec s.r.o., Intervento s.r.o., Ondřej Patka – topenářské práce, LATO Design, Winterflur Čermná v Krkonoších, Kamenictví Josef a David Novotný Čermná v Krkonoších, za což jim moc děkujeme," dodává Zdeněk Hawel.


Z testu před letošní Rally Bohemia

V Mistrovství České republiky historiků se do uzávěrky přihlásilo více jak třicet dvojic.

Letošní Rally Bohemia má trať prakticky obdobnou s loňským ročníkem. Start je 11. července v půl desáté a na posádky čeká první den jedenáct rychlostních zkoušek. V neděli 12. července se startuje již od osmi hodin ráno a na trati bude připraveno sedm měřených úseků. Vítězná posádka přijede do cíle v Mladé Boleslavi v půl čtvrté odpoledne.


Z testu před letošní Rally Bohemia

Podkrkonošská posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel, absolvovala na Příbramsku necelý týden před soutěží test vozu, při kterém se tým zaměřil na nastavení soutěžního speciálu. Letos plánují odstartovat ještě do tým dvou soutěží v podzimní části sezóny. S jakým to bude vozem, ještě v současnosti neví.

Foto: archiv Zdeňka Hawla, Jiří Rohlena

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!