Dostupnost iMaců se protahuje až na září. Čeká nás brzký update?

Už nějakou dobu se prodlužují čekací lhůty u stolních počítačů iMac. Nyní už se ale dostáváme k termínům dlouhým celé měsíce. Jsou to náznaky blížícího se update?

Aktuální doby doručení se pohybují kolem prvního týdne v září. Zpoždění se týká zejména vyšších konfigurací 27“ stolních počítačů iMac, zatímco základní konfiguraci tohoto modelu byste mohli dostat ještě ke konci července. Menší 21,5“ model se zdá být zatím netknut a dodací lhůty jsou bez většího zpoždění.

Dostupnost iMaců se protahuje až na září. Čeká nás brzký update?

Internetem už delší dobu kolují spekulace o chystané aktualizaci iMaců. Mezi prvními s touto zprávou přišel twitterový účet CoinX, který se dosud nemýlil. Jeho prostá zpráva o tom, že se nového iMacu brzy dočkáme, je však natolik obecná, že z ní nejde dedukovat cokoli dalšího.

Mezitím se přidali i známí analytici. Mark Gurman, který má velmi vysoký kredit a úspěšně odhaluje mnoho věcí z Apple světa tvrdí, že se letos dočkáme podstatného omlazení iMacu. Stejné informace přináší i Ming-Chi Kuo, který dokonce hovoří o aktualizaci celé modelové řady iMac.

Samotný Apple si mezitím zaregistroval v eurasijské databázi dosud neuvedený a neprodávaný model stolního počítače s nejnovějšími procesory od Intelu a novými grafickými kartami od AMD.

MacRumors