Hlavní obsah

Odměny za práci v době koronaviru mají dostat všichni zdravotníci, budou odstupňované

• Aktualizováno

Mimořádné odměny za službu během epidemie nového koronaviru by měli dostat všichni zdravotníci pracující v nemocnicích, tedy nejen ti, kteří pečovali přímo o pacienty s covidem-19. V úterý se na tom shodl premiér Andrej Babiš (ANO) s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) a zástupci zdravotnických odborů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a premiér Andrej Babiš

Článek

Stát by to mělo vyjít zhruba na deset miliard korun, řekl novinářům po jednání Vojtěch. Dotační titul by měl jeho úřad připravit nejlépe do konce července, doplnil Babiš. Jednat o tom budou s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO).

Podle předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníkové by zdravotníci, kteří pečovali o pacienty s onemocněním covid-19, měli dostat mimořádné odměny ve výši 40 000 korun.

Vojtěch: Situace na Karvinsku není nikterak závažná, má to v gesci krajská hygiena

Koronavirus

Zaměstnanci, kteří ošetřovali pacienty, aniž věděli, zda je nakažený, nebo ne, by měli mít nárok na odměnu maximálně 30 000 korun, ostatní by pak měli obdržet maximálně 10 000 korun. Odměny budou vypočítávány podle počtu odpracovaných hodin.

Ministerstvo zdravotnictví již v červnu uvolnilo pro kraje 1,15 miliardy korun  pro záchranáře za mimořádné nasazení v době koronakrize.

Až 120 tisíc korun navíc dostanou záchranáři za práci v době pandemie

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám