Hlavní obsah

Tisková konference ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) svolal na úterý pravidelnou tiskovou konferenci k vývoji epidemie koronaviru v lokálních ohniscích. S nárůstem počtu nakažených se v posledních dnech potýkalo hlavně Karvinsko.

TK ministerstva zdravotnictví k průběžnému hodnocení vývoje epidemie v lokálních ohniscíchVideo: ČTK

 
Článek

Po boku Vojtěcha se tiskové konference účastnila hlavní česká hygienička Jarmila Rážová, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek a šéf ministerské pracovní skupiny pro řízení rozvolňování opatření a epidemiolog Rastislav Maďar.

Hlavním tématem konference byl vývoj situace na Karvinsku, kde se v posledních týdnech rychle rozšířila nákaza mezi horníky z několika dolů.

V posledních dnech je tam situace klidnější, i tak ale region patří z hlediska nákazy k nejproblematičtějším. Od pondělního do úterního rána tam přibylo 26 nakažených – v celé ČR jich bylo 51, z toho v Moravskoslezském kraji 41.

Karvinsko do karantény nepůjde, rozhodli hygienici

Koronavirus

Kvůli vysokým přírůstkům, které se v Česku minulých dnech pohybovaly od 100 do zhruba 300 nových případů denně, se ČR dokonce krátkodobě dostala na evropský seznam rizikových zemí. V důsledku toho například Slovinsko, Lotyšsko či Estonsko zavedly opět pro české občany omezení vstupu na své území, například povinnost negativního testu či po příjezdu 14denní karanténu. Ministerstvo zahraničí následně uvedlo, že Slovinsko od úterý zařadí ČR opět mezi bezpečné země.

Nově ohnisko se o víkendu objevilo na Kutnohorsku, avšak podle tamních hygieniků je vše pod dohledem a daří se případy trasovat a zamezovat nekontrolovatelnému šíření.

Obavy z šíření nákazy zaznívají v posledních dnech také z Větrného Jeníkova na Havlíčkobrodsku.

Ve Větrném Jeníkově opět zavedli roušky, koronavirus se potvrdil celkem u 14 lidí

Koronavirus

Epidemie koronaviru v Česku vypukla na začátku března. Do úterního rána se nakazilo celkem 12 566 lidí. Uzdravilo se 7873 pacientů a v souvislosti s nemocí zemřelo 350 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám