Koukat, netrhat! V Mostě vykvetl liliovník tulipánokvětý, jsou tu dva stromy
Liliovník tulipánokvětý. Foto: město Most
Most

Most - Dva méně obvyklé stromy nás na přelomu června a července ohromují v Mostě krásou svých květů. Málokdo je však asi zaregistroval i přes fakt, že květy jsou opravdu velikostí výrazné - naproti tomu jejich žlutá barva se v porostu listů mírně ztrácí. Stromy mají sami o sobě husté olistění s velkou listnatou plochou a květy jsou zejména vně koruny. Ale stojí opravdu za to si ten nádherný pohled vychutnat.

Starý exemplář liliovníku roste již mnoho let v parku v ul. Čsl. armády v pravé části u křižovatky ul. Josefa Seiferta a Čsl. armády. Ten nakvétá o něco dříve - tedy začátkem června. Mladší exemplář byl vysazen před několika lety v malém kruhovém objezdu na Benediktu u restaurace.

V současné době prvé květy již odkvétají, ale řada jich je ještě v rozpuku a stále nakvétá.

0707liliovnik2

Liliovník tulipánokvětý. Foto: město Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru