Vítej, fotbalový důchode. Toto jsou tři ligové osobnosti, které ukončily své dlouhé kariéry

Závěr letošního ročníku Fortuna ligy je pořádně emotivní. Hned několik person domácí soutěže totiž zamířilo do fotbalového důchodu.

Milan BAroš konec.jpg

Zatímco Pavel Zavadil nebo Jan Laštůvka ve svých kariérách ještě pokračují, další tři výrazné ligové persony se vydaly do fotbalového důchodu. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 4

Milan Baroš (38 let)

Milan BAroš 20 Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Fanoušci Baníku jej milovali, Milan Baroš pro mě byl modlou a největší ikonou v klubové historii. Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 a bývalý šampion Ligy mistrů s Liverpoolem se do Ostravy vrátil několikrát a klubu vždy pomohl. V uplynulém ročníku se trefil ještě šestkrát, letos už dal ale přidal jediný gól v 17 duelech. Po domácím utkání s Plzní pověsil kopačky na hřebík.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 4

Miloš Buchta (39 let)

Miloš Buchta.jpg

Několik posledních let byl oporou olomoucké Sigmy. Mimochodem, nikde jinde v lize nechytal. Devětatřicetiletý Miloš Buchta však patřil k nejlepší gólmanům v lize a Hanáci se na jeho výkony mohli pokaždé spolehnout. Ještě loni zasáhl od třiceti zápasů a vychytal v nich 11 čistých kont. Letos už se ale Miloš Buchta objevil v lize jen čtyřikrát.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Tomáš Sivok (36 let)

Tomáš Sivok ČB Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Bývalý reprezentační kapitán působil řadu let v zahraničí. Byl v Itálii, Turecku či Izraeli a před letošní sezonou zamířil do Českých Budějovic. Za jihočeský tým stihl odehrát 19 zápasů a zařadil se po bok nejvýraznějších person Fortuna ligy. V aktivní kariéře už ale Tomáš Sivok pokračovat nebude.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Doporučujeme

Články odjinud