Hlavní obsah

Slovenská hokejová extraliga bude mít 12 účastníků i s maďarským Miškovcem

Praha

Nový ročník slovenské hokejové extraligy se bude hrát s dvanácti účastníky místo dosavadních třinácti. Jedenáctku slovenských klubů doplní opět maďarský Miškovec, který hrál tuto soutěž i v minulých dvou ročnících. Jeho účast potvrdila na dnešním zasedání Sportovní rada Pro-Hokeje, který soutěž řídí.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

V uplynulé sezoně, kterou předčasně ukončila pandemie koronoviru, hrál ve slovenské nejvyšší soutěži také další maďarský klub MAC Budapešť, který se ale rozhodl po dvou letech extraligu opustit. Z druhé nejvyšší soutěže nedohraného ročníku kvůli pandemii koronaviru nikdo nepostoupil, suverénní lídr Bratislava Capitals se rozhodl pro působení v mezinárodní rakouské lize.

Nový ročník slovenské extraligy začne 2. října a bude se hrát 50 kol. Týmy se utkají čtyřkolově každý s každým (44 zápasů) a dalších šest utkání je čeká proti regionálním soupeřům. Proto byly celky rozděleny tak, že skupinu Západ tvoří Nitra, Slovan Bratislava, Nové Zámky a Trenčín, Střed Banská Bystrica, Detva, Zvolen, Liptovský Mikuláš a Východ Košice, Michalovce, Poprad a Miškovec.

Prvních šest celků společné tabulky postoupí přímo do čtvrtfinále a týmy na 7. až 10. místě čeká předkolo. Pro celky na 11. a 12. pozici soutěž skončí. Na základě předchozích dohod bude ročník 2020/21 nesestupový a vítěz druhé nejvyšší soutěže získá právo účasti v extralize.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články